Engelsiz semazenler, icazetnamelerini aldı

Engelsiz semazenler, icazetnamelerini aldı
Eskişehir Valisi Tuna: "Asıl engel bizim düşüncelerimizde. Engelliler, farklı bir formatta olsa da, bizim yaptığımız her şeyi yapabiliyorlar"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, dünyanın ilk ve tek bedensel engelli sema ekibine icazetnamelerini verdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Sosyal sorumluluk projeleri koordinatörü araştırmacı-yazar İbrahim Sarıkaya'ya ve sema ekibine teşekkür etti.

Dünyada engelli olmadığını belirten Tuna, "Asıl engel bizim düşüncelerimizde. Engelliler, farklı bir formatta olsa da, bizim yaptığımız her şeyi yapabiliyorlar" diye konuştu.

Sema ayininin Türk-İslam kültüründe farklı bir yeri olduğuna dikkati çeken Tuna, şöyle konuştu:

"Hazreti Mevlana'dan bize intikal eden, yüce Allah'ı anmak, ona kulluğumuzu yerine getirmenin farklı ifadesi olan bu tarzı, bugün engelsiz sema ekibi kendi kıt imkanlarıyla sundu. Bu ekip Eskişehir'imizin bir değeri. Avrupa'da gösterileri olan ekibimiz, yollarına devam ediyor. Bu emekten dolayı arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz."

Tuna, semanın çok özellikli bir icraat olduğunu, bunu öğretmenlerin öğrencilere iyi anlatması gerektiğini kaydetti.

Eskişehir'in, Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak geçmişten aldığı kültür mirasını, üzerine düşen sorunluluk gereği, gelecek nesillere taşımaya çalıştığını anlatan Tuna, şu ifadeleri kullandı:

"Bundan sonrada kültür mirasımızı atalarımıza, gönül sultanlarımıza olan borcumuzun gereğini yerine getirmek için hep birlikte el birliğiyle çalışacağız. Ülkemizi hem maddi anlamda çok önemli noktalara götüreceğiz hemde maneviyatımızı da muhafaza ederek, güçlü bir şekilde birlik beraberlik içinde geleceğe taşıyacağız. Engelli kardeşlerimizde bu yolculukta hep bizim yanımızda olacak. Her alanda birlikte güzel işler yapmaya çalışacağız."

Konuşmanın ardından Tuna ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, engelsiz sema ekibine icaz belgelerini verdi.

Ayrıca, programda engelsiz sema ekibi gösteri sundu.

(AA)