Engin Alan: Gördükçe kahroluyorum

Engin Alan: Gördükçe kahroluyorum
Balyoz Davası hükümlüsü Alan, “HDP Eşbaşkanı Tuncel, konuştukça gözlerimin önünden şehit Mehmetçiklerin fotoğrafları geçiyor, kahroluyorum” dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in, TBMM Genel Kurulu’nda kürsüden yaptığı  her konuşma Balyoz davasından 18 yıla hüküm giyen ve Sincan Cezaevi’nde bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın içini yakıyor. Alan, “O konuştukça kolu bacağı kopan, gencecik yaşında şehit düşen Mehmetçiklerin fotoğrafları kare kare gözümün önünden geçiyor. Kahroluyorum”  dedi.

Örgüt propagandası
MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay, geçen salı günü Sincan Cezaevi’nde Engin Alan’ı ziyaret etti. Kendisi ile hukuki durumu aynı olan Sebahat Tuncel’e karşı tepki gösterilmemesine üzüldüğünü anlatan Alan şunları söyledi: “O her kürsüye çıktıkça kahroluyorum. Milletin kürsüsünden açıkça terör örgütünün propagandasını yapıyor. O bunları yaptıkça gözlerimin önünden kolu bacağı kopan, tabutlarına bayrak sarıp analarına babalarına gönderdiğimiz gencecik askerler, subaylar  gözlerimin önüne geliyor. Benim gibi terörle mücadele eden birçok kahraman general de şu anda cezaevinde tutuluyor. Bu durum beni çok üzüyor. Bizler bölücüler ve onları destekleyenler TBMM kürsüsünden bu cümleleri söylesinler diye mi bayraklara sarılı şehit cenazeleri gönderdik. Bu tablo beni kahrediyor. Sebahat Tuncel TBMM kürsüsünden her konuştuğunda içim yanıyor.” 

Kahramanlar unutuldu
Alan böyle bir tablonun sadece kendisinin değil, milletin de sorgulaması gerektiğini söyledi.  Hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini, tahliyesi konusunda çok da umutlu olmadığını ifade eden Alan, şöyle konuştu: “Bu tablo karşısında benim nasıl yüreğim yanıyorsa bu mücadeleyi verenler, şehit tabutlarına şahit olan bu milletin de yüreği yanıyor. Önemli olan kararı milletin vicdanının vermesi Milletler bu vicdani kararı vermiyorsa, millet olma değerlerini görmezden gelip önce kahramanlarını unutuyor demektir” 

Morali yüksek
MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Alan’ın moralinin yüksek olduğunu söyledi. Cezaevi koşullarında da olsa okumaya ve spor yapmaya zaman ayırdığını ifade eden Korkmaz, “Alan Paşa’ya hediye olarak kitap götürüyoruz. Zamanının önemli bir bölümünü kitap okumaya ayırıyor. Ayrıca çok da sağlıklı, günde 2 kez spor yapıyormuş” dedi.
Fatih Erboz