Ensarioğlu: Kürdistan halkının kararına saygı duyulmalı!

Ensarioğlu: Kürdistan halkının kararına saygı duyulmalı!
AKP'li vekil Ensarioğlu, Peşmerge yönetiminin 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu kararını almasını değerlendirirken, "Herkese düşen buna saygı göstermektir" dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi ( AKP) Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Erbil merkezli yayın yapan K24 televizyonuna Peşmerge Yönetiminin bağımsızlık referandum kararını değerlendirdi.

"KÜRTLERE TANINAN BİR HAK"

Ensarioğlu, Türkiye’nin özellikle son 4-5 yıldır Peşmerge Yönetimi ile çok ciddi ve doğru temelde bir ilişkisi olduğunu belirterek, "Ekonomik, kültürel, sosyal, siyasal alanda çok ciddi anlaşmalar yapıldı ve bu alanlarda çok ciddi işbirlikleri vardır" dedi. Bağımsızlık referandumunun Irak Anayasası’nda Kürtlere tanınan bir hak olduğunu da vurgulayan Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"KÜRDİSTAN HALKI BUNA KARAR VERİR"

"Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların sonucu olarak bağımsızlık hakkı ortaya çıktı. Kürdistan’da yaşayan halk buna karar verir. Herkese de düşen buna saygı göstermektir. Irak Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı Türkiye ile ilişkilere zarar vermeyecektir. Çünkü, Kürdistan bölgesinin Türkiye ile iyi ilişkileri var. Türkiye’ye yönelik bir tehdit ve tehlike oluşmadığı müddetçe de Türkiye’nin farklı düşünmemesi gerekir. Bu dostane ilişkilerin daha da geliştirilerek devam etmesi gerekir. Orta Doğu’da yaşadığımız bu süreçte gördük ki Türkiye’nin Orta Doğu’da en samimi müttefiki Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’dir. Türkiye’nin itirazı şudur; Türkiye’nin itirazı Suriye’de Türkiye’ye yönelik terör tehdidi oluşturacak ve Türkiye’nin kendi içine müdahale anlamına gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikedir. Sincar’da bu tehlike görüldü, Türkiye müdahale etti. Suriye’de bu tehdit ve tehlike görüldü Türkiye bugün orada. Ama Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile hiçbir zaman böyle bir tehdit ve tehlike oluşmadı, bilakis tam tersine iyi bir dostluk ilişkisi gelişerek devam ediyor."

İlgili Haberler