Erbil'e tüm uçuşlar durduruluyor

Erbil'e tüm uçuşlar durduruluyor
Erbil'e yönelik tüm yabancı uçuşların cuma günü sona ereceğini açıklandı.

Bağdat'ın Kuzey Irak'taki havalimanlarının kontrolünü kendilerine teslim etmesi konusunda yaptığı çağrıya peşmerge yöneyimi yeni bir teklifle yanıt geldi. Peşmerge, Irak’ın merkezi hükümeti ile bölgedeki havalimanlarına gözlemci gönderilmesini görüşebileceğini duyurdu.

Peşmerge adına konuşan Murad, havalimanlarında tutmaya kararlı olduklarını, ancak Irak hükümetinin gözlemcilerine Erbil ve Süleymaniye’de ev sahipliği yapabileceklerini ifade etti.

UÇUŞLAR ASKIYA ALINIYOR

Bağdat'tan çarşamba günü yapılan açıklamada peşmergenin hafta başında düzenlediği sözde bağımsızlık referandumuna tepki olarak Erbil ve Süleymaniye'ye yapılacak uluslararası uçuşları cuma günü TSİ 18.00 itibarıyla askıya alacağını açıklamıştı. 

Sadece yurt içi uçuşlara izin vereceğini açıklayan merkezi hükümet, Irak'ın kuzeyindeki bu kentlere uçuş yapan yabancı havayolu şirketlerini de söz konusu kararla ilgili bilgilendirdi.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu da Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün açıklamasını Twitter'dan duyurdu. Alınan karar doğrultusunda Türk Hava Yolları, AtlasGlobal ve Pegasus tarafından Erbil ve Süleymaniye'ye yapılan uçuşların gerçekleştirilemeyeceği kaydedildi. 

Ancak Alman havayolu şirketi Lufthansa, Irak hükümetinin talebine rağmen Erbil'e uçmaya devam edeceklerini açıkladı. Alman haber ajansı dpa'ya konuşan Lufthansa sözcüsü, planladığı gibi cumartesi günkü uçuşun gerçekleşeceğini söyledi. 

İlgili Haberler