Erciyes Kurultayı İptal Edildi

Erciyes Kurultayı İptal Edildi
Kayseri'de 6-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Erciyes Türk Kurultayı, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi. Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, "Devletimiz rica etti, bizde iptal ettik" dedi.

Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, düzenlediği basın toplantısında her yıl düzenlenen ve bu senede hazırlıkları tamamlanan Erciyes Türk Kurultayı'nın güvenlik gerekçesi ile iptal edildiği söyledi.

Dinçer, "Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş'in başlatmış olduğu Erciyes Zafer Kurultayı, bu yıla kadar bir kesintiye uğramamıştır. Bu yıl 6-7 Ağustos da yapacağımız Erciyes Türk Kurultayı'nı, vilayetimizin söylediğine göre Türkiye'nin içerisinde bulunduğu olağan üstü hallerden dolayı iptal etmemizin, yapmamızın ülkedeki emniyet açısından karışıklığa sebebiyet vermemiz ve emniyet açısından fazlaca bir yük getirmemiz, mevcut Türkiye şartlarında bize diyorlar ki 'Ben sizi koruyamam, devlet zaten çok büyük zafiyet altında, sizlerde Türk milliyetçilerisiniz ve devletin bu zafiyetini biraz daha yıpratmayın.' Eğer Türkiye güvenlik zafiyetine düştüyse, bu Türk milliyetçilerin, benim, halkın ve ülkede yaşayan vatandaşların sorunu değil. Eğer bu ülke güvenlik zafiyetine düşmüşse, bu bizi yönetenlerin suçudur" ifadelerini kullandı.