Sur operasyonları TSK kamerasında

Sur operasyonları TSK kamerasında
Genelkurmay, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonların fotoğraflarını kare kare basınla paylaştı

Helikopterlerden görülmeyi engellemek amacıyla yapılan perdelemelerin de yer aldığı fotoğraflarda, PKK’nın sözde karargah olarak kullandığı Mardinkapı İlkokulu’nun güvenlik kuvvetlerince kontrol altına alınması, militanların evden eve geçiş için açtığı delikler de yer aldı.

104 PKK’lı öldürüldü

Operasyonların altıncı gününde Cizre’de 80, Silopi’de 7, Sur’da 7, Mardin Dargeçit’te 10 olmak üzere toplam 104 terörist etkisiz hale getirildi, 10 terörist ise sağ olarak yakalandı. Ayrıca sokaklarda oluşturulan 85 barikat yıkıldı, 13 patlayıcı da kontrollü imha edildi. 

 

Sur operasyonları TSK kamerasında

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarına ait fotoğraf karelerini basınla paylaştı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlara ait fotoğraf kareleri basınla paylaşıldı. İlçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan kapsamlı operasyonlar dün de devam etti. Basınla paylaşılan fotoğraf karelerinde teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla güvenlik güçlerinin yoğun çabası gözler önüne seriliyor. Operasyonlar sırasında sokaklarda kurulan barikatların “Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinesi (AZMİM)” ile kaldırıldığı sıradaki karelerle bölücü terör örgütü tarafından karargâh olarak kullanılan ve ardından yakılan Mardinkapı İlkokulu’nun güvenlik kuvvetlerince kontrol altına alınmasına ait kareler de dikkati çekiyor.

Yerleştirilen bombalar

Terör örgütü PKK’nın yaktığı evler ve sokaklara kurduğu barikatlar, barikatların tuzaklanmasında kullanılan tüpler, sokaklara yerleştirilen el yapımı bombalar, evin içine yerleştirilmiş infilak etmeye hazır el yapımı patlayıcılara ait karelere de yer verildi. Helikopterlerden ya da insansız hava araçlarından görülmeyi engellemek amacıyla yapılan perdeleme ve mevzilerin de yer aldığı karelerde güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı kullanılamaz hale getirilen sokak ve evlere ilişkin görsellerle terör örgütü mensuplarının evden eve geçiş için açtığı delikler de görülüyor. Güvenlik güçlerinin bir çocukla ilgilendiği sırada çekilen iki görsel de paylaşılan kareler arasında yer aldı. Karelerden birinde de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” sözünün yer aldığı tabelanın bulunduğu alanda görev yapan bir askerin görüntüsü dikkati çekti.

Surlular huzur istiyor

Bu arada Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından endişe duyarak evlerini terk eden aileler, güvenlik güçlerinin terörü tamamen bitirmesini ve bölgenin huzura kavuşmasını bekliyor. Sur’daki Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleriyle Gazi Caddesi’nde PKK mensuplarının kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve yollara tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi yaşayan vatandaşların göçü sürüyor. Terör saldırıları nedeniyle eşyalarını dahi alamadan evlerini terk etmek zorunda kalan ilçe sakinleri, geçici olarak taşındıkları bölgelerde yeni bir hayata alışmaya çalışıyor. Sur’da esnaflık yapan ve 5 kişilik ailesiyle Çınar ilçesine taşınmak zorunda kalan M.V. doğup büyüdüğü mahalleden ayrıldığı için üzgün olduğunu söyledi. M.V., “Evimizin önündeki patlayıcının infilak etmesi sonucu cam, çerçeve, kapı, eşya kalmadı. İki gün evde su ve elektrik olmadan battaniyenin altında yattık. Karnımızı kuru ekmekle doyurduk. Üçüncü günün sonunda sokağa çıkma yasağı kalkınca Çınar’daki yakınlarımızın yanına sığındık” dedi.      

(AA)

 

1-282.jpg

2-212.jpg

3-132.jpg

5-030.jpg

4-054.jpg

6-023.jpg

7-011.jpg

8-005.jpg

9-007.jpg