Erdal Beşikçioğlu kimdir. Erdal Beşikçioğlu dizileri, filmleri nelerdir

Erdal Beşikçioğlu kimdir. Erdal Beşikçioğlu dizileri, filmleri nelerdir
Erdal Beşikçioğlu canlandırdığı unutulmaz karakterler, akıl kalan replikler ve sevilen tiyatro oyunları ile Türkiye'de oyunculuk denildiğinde şüphesiz ilk akla gelen isimlerden. Peki, Erdal Beşikçioğlu kimdir? Erdal Beşikçioğlu'nun yaşı kaçtır? Erdal Beşikçioğlu dizileri, filmleri nelerdir? İşte detaylar...

Erdal Beşikçioğlu Türk dizi sektörünün en iyi oyuncularından biridir. 1970 doğumlu olan oyuncu Türkiye'de pek çok dizi de ve sinema filmlerinde rol almıştır. Behzat Ç karakteri ile özdeşleşen usta oyuncu bu karakterden hariç de pek çok dizi de başrol oynamıştır. Peki kariyeri nasıl? İşte detaylar...

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ordu, Ünyeli bir memur baba ve Ankaralı Arnavut bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Babası Vakıflar Bankası’nda müdürdü. Babasının tayinleri sebebiyle İlkokula Ankara’da başladı, sonra Kayseri ve İzmir‘de devam etti.

Liseyi İzmir Özel Türk Koleji’nde okudu ve İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi’nde devam etti. Liseyi Ankara’da bitirdi. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav‘ın yeğenidir.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı.

1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda müdür vekili olarak görev aldı. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görevine devam etti.

Erdal Beşikçioğlu, konservatuvardan sınıf arkadaşı oyuncu Elvin Beşikçioğlu ile 1991’den beri evlidir. “Derin” adında bir kız çocuğu vardır.

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

2009 – Bir Delinin Hatıra Defteri : Nikolay Vasilyeviç Gogol – Ankara Devlet Tiyatrosu
2005 – Salome : Oscar Wilde – Ankara Devlet Tiyatrosu
2005 – Aşk ve Anlayış : Joe Penhall – Tiyatro Dot
2003 – Yer Demir Gök Bakır : Yaşar Kemal – Ankara Devlet Tiyatrosu
2003 – Şeyh Bedrettin : Orhan Asena – Ankara Devlet Tiyatrosu