Erdoğan - Putin görüşmesi sona erdi

Erdoğan - Putin görüşmesi sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Başkanı Putin'in görüşmesi sona erdi. Görüşmenin 2 saat 45 dakika sürdüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile Soçi''de Devlet Başkanlığı Resmi Konutu''ndaki görüşmesi, saat 13.25''te başladı. Görüşmenin 2 saat 45 dakika sürdüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşme öncesi şöyle konuştu:

"Salgın, bir çok dostları birbirinden ayırdı. Dünyada şu anda Covid''den ölenlerin sayısına baktığımızda 4 milyonu geçmiş durumda. Tabi tüm tedbirleri almamazı rağmen mücadele devam ediyor. Öncelikle benim sizlere teşekkürüm var. Yangın ve felaketlerde verdiğiniz desteklerden dolayı milletim adına teşekkür ediyorum.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybeden Rus pilotlar için başsağlığı diliyorum. Gerçekten dostlar bu tür zor günlerde belli oluyor.

Türkiye-Rusya ilişkileri hakkikatten kendini çok farklı şekilde kendisini gösteriyor. Ticaret hacminde kısmi bazı iniş çıkışlar olsa da şu an gayet iyi bir durumda. Ben daha da iyi bir konuma geleceğine inanıyorum. Özellikle turizmde vermiş olduğunuz destek sebebiyle de çok çok teşekkür ediyorum. Rus dostlarımızın Türkiye''yi tercih edişlerinden dolayı da minnettarız."