Erdoğan 15 Temmuz sonrası değişti mi?

14 yıllık AK Parti iktidarı ile Cumhurbaşkanlığı döneminde muhalefet partileri ve bazı demokratik meslek örgütleri ile sürekli kavgalı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası "değişim" mesajları verdi.

"Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diye muhalefet liderleri CHP ve MHP Genel Başkanlarına teşekkürler eden, onlarla diyalog kuran Erdoğan Yenikapı mitingine de onların katılmasını sağladı.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım ile de görüşmeler yaparken Beştepe'de birlikte olmayı kabul ettiler.

Ancak değişim mesajları veren Erdoğan'ın bu söyleminden hemen sonraki gün Bakanlar Kurulu'na Beştepe'de Başkanlık etti.

Siyasi çevreler, "Daha dün değişim mesajı verdi, bugün yine Bakanlar Kurulu'na Başkanlık yaptı" diye Erdoğan'ı eleştirmişlerdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na adli yıl açılış töreninde hakaret etti.

Buna rağmen 15 Temmuz sonrası Türkiye Barolar Birliği ve illerden gelen Baro Başkanları Cumhurbaşkanını Beştepe'de ziyaret ederek demokrasi ve barış mesajları verdiler.

Ancak bu olumlu diyalog 2016-201Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu davetine katılmayı ret ettiler.

15 Temmuz öncesi Cumhurbaşkanının Beştepe külliyesinde yaptığı çeşitli toplantılar da eleştiri konusu olmuştu.

15 Temmuz sonrası ortaya çıkan birlik, beraberlik ve siyasi barış havasının değişmemesi için 1 Eylül'e kadar Cumhurbaşkanının kararını değiştirmesinin olumlu olacağı Feyzioğlu tarafından açıklandı.

Erdoğan'ın başlattığı bu olumlu havanın dağılmaması için gereğini yapması bekleniyor.

Yazarın Diğer Yazıları