Erdoğan: "Ahtapotun kollarını kestik"

Erdoğan: "Ahtapotun kollarını kestik"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde konuştu. Erdoğan, "Ahtapotun kolları kestik" dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimiminin ikinci yıldönümü nedeniyle Şehitler Köprüsü’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Cumhurbaşkanı, burada kendisini bekleyen binlerce vatandaşa hitap etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“15 Temmuz gecesi sokaklardaki vatandaşlarımız Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez… Her bir mezhepten, meşrepten, her bir etnik gruptan herkes buradaydı. Sağcısı solcusu, zengini fakiri, muhalefeti iktidarı yoktu. Ay yıldızlı bayrağın altında toplanan aziz milletimiz vardı. Bugün sabahtan itibaren hamdolsun 81 vilayette anma törenlerimiz devam ediyor.

15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur.

 16-17 yaşındaki daha gencecik fidanları toprağa vermenin üzüntüsü yaşarken ülkemizi kurtarmanın onurunu yaşıyoruz. Tarihimizde yaşanan her zaferin ardından fedakarlık vardır. Kurtuluş Savaşı2na bu milletin istikbali için binlerce şehidin kanı döküldü. 1923 şafağı anaların bu hissiyatla cepheye gönderdiği binlerce kınalı kuzunun mezar taşları üzerine söktü.

Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun halen diri olduğunu göstermiştir.

Bu millet, FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmakla iftihar ediyorum.

"DARBELER DÖNEMİ KAPANMIŞTIR"

Bu zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. Nasıl istiklal harbimiz ülkemizde yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz da Türkiye’nin önünde yeni kapılar araladı. Bu dayanışma iklimi başta terör ve vesayetle mücadele olmak üzere Türkiye’yi tüm cephelerde güçlendirdi. 7 Ağustos’ta Sayın Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü hamdolsun ‘Cumhur İttifakı’yla devam ettirdik. Aynı kararlılıkla devam ettireceğiz. 

Ülke hudutları içinde tüm terör örgütleriyle çok daha başarılı mücadele yürüttük. Artık yönetim sistemimizi değiştirdik. Yeni yönetim sistemiyle Türkiye’nin sıçrayışını hep birlikte göreceğiz. Bu tarihi değişim ile Türk demokrasisine çağ atlattık. Tüm bu gelişmelerle ülkemizde artık inşallah darbe dönemini bir daha açılmamak üzere kapattık.

15 Temmuz bizlere kimin ülkemizin kara gün dostu olduğunu kimin de iyi gün dostu olduğunu gösterdi. Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Yaşadığımız hadiseleri sık sık gündeme getirmesek de onları asla unutmayız.

 15 Temmuz asla unutulamayacak. O bizim için tarihe bir kayıttır. 15 Temmuz sürecinde şahit olduğumuz riyakarlıkları not ettik. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ’nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız.

Ülkemizden kaçan darbecileri bağrına basanların ilkesizlikle hafızamızdan asla silinmeyecektir. Kimin kimlerle iş tuttuğunun gayet iyi farkındayız. İlişkilerimizi belirlerken darbeye tavrı da dikkate aldık.

"AHTAPOTUN KOLLARINI KESTİK"

İşte Azerbaycan’dan geldi. Ukrayna’dan iki tane geldi. Geliyorlar gelecekler. Pensilvanya’daki melunun büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik, bu böyle biline…

Örgütün yapılanmalarını büyük ölçüde çökerttik. Son FETÖ’cü hain de hesap verene kadar bu mücadeleyi hukuk içinde sürdüreceğiz.

"İDAM MÜZAKERESİ MASADA"

(Vatandaşların ‘idam’ tezahüratı üzerine) Bunların hepsi müzakere masasında. Müzakere edeceğiz. Şehitlerimizin kanını asla yerde bırakamayız. Bu çevrede tanklara alkış tutanları da tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak, Yeşilköy’de tankların arasında Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine gidenleri unutmuyoruz unutmayacağız.

15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi: Bu millet asil, cesur kahraman bir millettir. Bu millet hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşan necip bir millettir.

Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye’yi yolundan alıkoyacak hiçbir güç yoktur.”