Erdoğan: "Adaylar arasında FETÖ'den sızmalar olabilir"

Erdoğan: "Adaylar arasında FETÖ'den sızmalar olabilir"
Katıldığı canlı yayında soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, aday listelerine ilişkin yaptığı açıklamada "Burada bir FETÖ mensubunun bir PKK’lının olmaması gerekir. Bütün buna rağmen buradan sızmalar da olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. 

AKP milletvekili listelerine ilişkin bir soruya cevap veren Erdoğan, vekil adaylarını belirlerken yaptıkları çalışmalara değinirken, "Bütün buna rağmen buradan sızmalar da olabilir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"FETÖ'DEN SIZMALAR OLABİLİR"

"(Aday adayları) Bunların son ana kadar işin adeta GBT’si diyebileceğimiz çalışmaları yaptık, istihbarat çalışmaları. Burada bir FETÖ mensubunun bir PKK’lının DEAŞ’lının olmaması gerekir. Bütün buna rağmen buradan sızmalar da olabilir. Biz adeta yeniden doğmuş gibiyiz. Artık böyle 25 kabineli Bakanlar Kurulu yok. Şu anda sayı ciddi manada düşecektir. Kaldı ki parlamentodaki sayı ne olacak bunları görmemiz lazım.

Parlamentodaki sayı size güç katması lazım onun için biz güçlü Meclis şeyini özellikle kullandık. Bunu başarmamız için adımı kararlı atmamız gerekiyor. Burada biz parlamentonun gücünü Cumhurbaşkanı yanına alırsa devlet güçlü olacak. Güçlü devlete ihtiyacımız var."

İlgili Haberler