Erdoğan: Almayacaksanız söyleyin

Erdoğan: Almayacaksanız söyleyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan Polonya'da AB'ye seslenerek, "Bizi oyalamayın. Almayacaksanız söyleyin, bilelim. Minderden kaçan biz olmayacağız. Onların kararını bekliyoruz" dedi.

Resmi ziyaret için Polonya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan basın toplantısında yaptığı konuşmada AB'ye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"ALMAYACAKSINIZ SÖYLEYİN"

"Bizim Polonya'yla NATO içerisindeki ülkeler olarak dayanışmamız önem arz ediyor. Avrupa Birliği'nde Polonya bulunuyor, biz de AB'ye sokulmuyoruz. Polonya bizi destekliyor fakat 1963'ten bu yana Türkiye AB'ye alınmıyor. Şöyle fasılları masaya yatırdığımız zaman, 15 fasıl vardı, daha sonra bunları 35'e çıkardılar. Bunun sebebi Türkiye'nin buraya girmesi mümkün olmasın. Ben de diyorum ki, almayacaksanız söyleyin, bilelim. Minderden kaçan biz olmayacağız, onların kararını bekliyoruz" 

3,5 MİLYON MÜLTECİ AĞIRLIYORUZ

Biz şu anda Suriye ve Irak'tan 3.5 milyona yakın mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Şu ana kadar 30 milyar doların üzerinde harcama yaptık. AB'den aldığımız son destek rakamı, 885 milyon euro. Bize 2016'da 3+3 milyar avro vereceklerdi. "