Erdoğan, Bahçeli görüşmesi sona erdi

Erdoğan, Bahçeli görüşmesi sona erdi
Erdoğan, Beştepe'de Devlet Bahçeli ile görüşüyor. Saat 15.00'te başlaması planan görüşme yaklaşık 10 dakikalık gecikmeyle başladı. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptığı görüşme sona erdi.

Görüşme sonrası ikiliden herhangi bir açıklama gelmezken, Bahçeli genel başkan yardımcısı Semih Yalçın ile MHP Genel Merkezi'ne gitti. Burada bekleyen gazetecilere de konuşmayan Bahçeli, konuyla ilgili olarak yarın MYK, MDK ve milletvekillerini Genel Merkez'de toplama kararı aldığın bildirili.

Genel Merkez yöneticilerinin basın mensuplarına verdiği bilgiye göre, Saray'da yapılan görüşmeyle ilgili yazılı ve sözlü herhangi bir basın açıklaması yapılmayacak.

Merakla beklenen görüşme sonrasında Bahçeli'nin sıcak tavırları ve Anadolu Ajansı'nın geçtiği fotoğraflar üzerinden yapılan değerlendirmeler, ikilinin Başkanlık sistemi üzerinde kesin anlaşmaya vardıkları ifade ediliyor. 

BAHÇELİ GRUP TOPLANTISINDA KONUŞMUŞTU

Önceki gün MHP TBMM Grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, AKP’ye paralel görüşler ileri sürmüştü. Bahçeli, AKP’nin anayasa hazırlık süreciyle ilgili çalışmalarında sona yaklaştığının anlaşıldığını ancak teklifi henüz bilmediklerini söylemişti. Bahçeli, “Fiili durumun sonlandırılarak devlet ve toplum hayatını tesiri altına alan hukuksuzluğun bıçak gibi kesilmesini arzuluyoruz. Hazırlanan teklifi önce göreceğiz sonra değerlendireceğiz, daha sonra da bir karar ve kanaate varacağız. Bizi anlaşılmaz bulanlar, sözlerimizin şifrelerini çözmeye çalışanlar biraz daha sabrederlerse pek yakında muratlarına ereceklerdir. MHP olarak Türkiye’nin anayasal yörüngeye kavuşturulmasını, fiili açmaz ve çatlağın onarılmasını acil görüyoruz. Aksi halde hesapta olmadık sorunların ortaya çıkabileceğini, daha şiddetli kriz ve kaos dalgasının ülkemize çarpabileceğini düşünüyoruz” diye konuşmuştu.

 

İlgili Haberler