Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu Ak Saray’da topluyor

Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu Ak Saray’da topluyor
Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık kararına MHP ve CHP’den büyük tepki var

Bakanlar Kurulu Erdoğan’la toplanıyor

BAŞKANLIK sistemi peşinde koşan ve bunu açıkça dillendiren Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa’dan önce en önemli adımı bugün atıyor. Bakanlar Kurulu’na Ak Saray’da başkanlık yapacak olan Erdoğan’a partisi AKP’den büyük destek, muhalefetten ise büyük tepki var. Muhalefet partileri, bunun ülkede “çift başlılık” olacağında ısrarlı.Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ak Saray’da toplanacak olan Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek. Toplantıda, sözde çözüm süreci ve İslamofobi’ye karşı alınacak önlemlerin değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantıda, Bakanlar Kurulu’nun Beştepe’de toplanmasına ilişkin prensipler ve Erdoğan’ın kabineyi hangi aralıklarla toplantıya çağıracağı gibi konular da değerlendirilecek. Erdoğan’ın bugün toplanacak Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesine muhalefetten dün sert tepki geldi.

Görev gaspı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Erdoğan’ın “görev gaspı” yaptığını belirterek, “Cumhurbaşkanı hala bir Cumhurbaşkanı olduğunun farkında değil. Anayasayı, teamülleri, kuralları ayaklar altına alıyor” dedi. Tekin, “Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyor. Ne Cumhurbaşkanı makamında bir Cumhurbaşkanı var ne Başbakanlık makamında bir Başbakan var. Böyle bir kaos ortamında Türkiye yönetiliyor” diye konuştu.

Uzaktan kumanda

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise  Bakanlar Kurulu’nun “uzaktan kumanda” ile yönetildiğini söyledi. Vural, şöyle dedi: “Bu kurulu toplamak bir ihtiyaçtan kaynaklanmıyor. Psikolojik tatminden öte anlam taşıyan bir toplantıdan başka bir şey değil. Başbakanlığı ikinci sınıf bir makama dönüştürmek için yapılmış bir operasyon var. Bin küsurluk odada canı sıkılmış herhalde bir Bakanlar Kurulunu toplayayım demiştir. Umarım ilk ve son olur. Çünkü parlamenter sistemi yok sayan, meclisin güvenoyu verdiği bir Bakanlar Kuruluna Cumhurbaşkanının ikinci sınıf muamelesi yapması kabul edilemez.”

Halk alıştırılıyor

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan da, “Halk başkanlık sistemine alıştırılıyor. AKP’li bakan ve vekillerinin de yapacakları hiçbir şey yok. Hepsi tutsak vaziyetteler” dedi. Erdoğan’ın, kendisiyle birlikte hareket edenleri suça bulaştırdığını ifade eden Tantan, bu nedenle AKP’nin de “tutsak” olduğunu söyledi.
Haber: Hanife Açıkalın