Erdoğan, bedelli askerliği MKYK'da oyladı

Erdoğan, bedelli askerliği MKYK'da oyladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın bedelli askerlik için partisinin MKYK'sında bir oylama yaptığı iddia edildi. Peki, oylamanın sonucu ne oldu? Bedelli askerlik çıkarılacak mı?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AKP MKYK toplantısında, 3 dönem kuralı ve bedelli askerliğin gündeme geldiği bildirildi.

3. dönem kuralının esnetilmesi gündeme gelirken Erdoğan'ın MKYK'ya bu konuda çalışma yapmak üzere yetki verdi. 

MKYK’DA BEDELLİ OYLAMASI

AKP MKYK’da bedelli askerlik konusu da gündeme geldi. Bazı MKYK üyelerinin konuyu gündeme getirip, “Büyük beklenti var” denilen bedelli askerlikle ilgili olarak Erdoğan da, “Bize de talepler geliyor” dedi.

Erdoğan’ın, “Siz ne düşünüyorsunuz” demesi üzerine söz alan bazı MKYK üyeleri görüş bildirdi. “Büyük beklenti oluşturan bu talebin karşılanmasını” isteyenlerin yanı sıra Suriye’deki operasyonların sürdüğü bir dönemde bedelli askerlik uygulamasının getirilmesinin doğru olmayacağını ve tepkiyle karşılanacağını söyleyenler de oldu. Birçok üye de görüş bildirmek için söz talebinde bulununca Erdoğan, “Böyle olmayacak, kimler istiyor, kimler istemiyor” diyerek oylama yaptırdı.

Erdoğan, karşı çıkanların çoğunlukta olduğu oylamanın ardından da, “Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam” diyerek tartışmaya son verdi.