Erdoğan: "Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık"

Erdoğan: "Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık"
Partisinin Ankara İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara 6. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, "Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah'ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz, hiç bu işin şakası yok." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şimdi, PKK'sı da DEAŞ'ı da PYD'si de hepsi gömülmeye başladı. Biz ne dedik? 'Bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz' dedik. Gömdük mü, gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz. Ya buraları bırakıp gidecekler o kendilerine ellerini açanlara, veyuhut da silahları gömecekler, üzerine de betonu atacaklar." diye konuştu.

 "BİR DEĞİL, İKİ DEĞİL, ÜÇ DEĞİL HEP ALDATILDIK"

ABD'nin tutumunu eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Sayın Obama ile defalarca konuştuk. Ama hep aldatıldık. Bir değil, iki değil, üç değil hep aldatıldık. 'Yaptık yapıyoruz, yaptık yapıyoruz.' Geldik bu döneme. 'Olacaksa olacak. Olmayacaksa kendi göbeğimizi kesmek zorundayız' dedik. Niye? Orada kalkıp da kendini bilmez PYD/YPG, bu teröristler bizim topraklarımıza eğer oralardan roketler atarlarsa oralarda bizim şehitlerimiz olursa biz kalkıp buna sabredemeyiz." 

Erdoğan, "Kim ne derse desin, hiç bu yapılan ajitasyonlara falan bakmayın. Bazıları diyor ki 'Diplomatik hareket kabiliyeti kısıtlandı.' Hayır, tam tersine, masada ülkemiz yoksa, bölgemizle ilgili hiçbir konuda karar alınabilmesi mümkün değildir." değerlendirmesinde bulundu.

"780 BİN KİLOMETREKAREYİ İLMEK İLMEK DOKUYORUZ"

Ankara Spor Salonu'na gelişinde salon dışında bekleyen partililere seslenen Erdoğan, "Bugün de 6. Olağan Kongremizle çok daha güçlenerek, çok daha heyecanlı, diri bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz." dedi.

"Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan" şeklindeki Rabia'yı dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"780 bin kilometrekareyle tek vatan. Unutmayın. Biz 780 bin kilometrekareye 18 milyon kilometrekareden geldik. Neydik, ne olduk. Şimdi 780 bin kilometrekareyi ilmek ilmek dokuyoruz, dokuyacağız. Burayı bölmek, parçalamak isteyenlere mezar ederiz her yeri mezar. Çukurlar açtılar mı açtılar, gereğini yaptık mı yaptık, daha da yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok, tek devlet. Onun için yok paralel devletmiş, şu devletmiş, bu devletmiş böyle bir şeyi tanımıyoruz. Onun için ne yapacağız bu devleti çok daha güçlü hale getireceğiz. İşte bak, sene 2002, sene 2018, nereden nereye geldik. Daha da güçlü olacağız buna hazır mıyız? Öyleyse bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk." 

İlgili Haberler