Erdoğan "Buna söyleyeceğim laf çok ağır olur"

Erdoğan "Buna söyleyeceğim laf çok ağır olur"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TGRT Haber, Beyaz TV, TVNet, Akit TV ortak yayınında, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, TGRT Haber, Beyaz TV, TVNet, Akit TV ortak yayınında, gündeme ilişkin soruları cevapladı. 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'nin bu kıraathane projelerine adeta "kumarhane" dediğini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir taraftan da 'Bu, işsizliğin alametidir' diyor. Edebi bir kenara bıraksam, buna söyleyeceğim laf çok ağır olur. Şurada çocukların hali ortada. Herkes çayını içiyor. Bir taraftan dersini çalışıyor. Bunların büyük kısmı üniversite adayı. İnternet de var. Burada senin sadece takdir etmen gerekir. O bunu demiyor, bunu hemen kumarhaneye benzetiyor. Çünkü kendileri hep oralarda hayat geçirdiler. Oralarda iskambil, oralarda zar attılar, oralarda okey taşlarıyla haşır neşir oldular. Şimdi buraları da zannediyor öyle. Kıraathane okuma yeri demektir. Bu ismi bilhassa seçtim, çünkü eskiden vardı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kıraathaneyi Millet Kıraathanesi olarak hayata geçirip, gençleri kafelerden kurtarmayı hedeflediklerini söyledi.

YENİ SİSTEMDEKİ HAZIRLIKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemde bazı bakanlıkların kaldırılacağına ilişkin, 24 Haziran'da iş bittikten sonra 10-15 günlük bir vakit olacağını, ekibiyle beraber çalışmalarını yaptıklarını, o sürede bunu çok daha farklı bir şekle dönüştüreceklerini anlattı.

Kanun Hükmünde Kararnameler'in daha sonra cumhurbaşkanlığı kararnamesine dönüşeceğini dile getiren Erdoğan, "Bu süreyi bizim çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şu an itibariyle biz yeni sistemde bir defa kabine olsun, kurullar olsun, bunun yanında başkanlıklar olsun, bu tür şeylerimizi hazırlamış bitirmiş vaziyetteyiz. Bir de cumhurbaşkanlığının yapısı içindeki en yakın çalışma arkadaşları olsun. Bunları şu anda bitmiş vaziyette. Dolayısıyla çalışmaları birlikte, beraber yürütüyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, başkan yardımcılığı sayısının belli olup olmadığına ilişkin, şunları söyledi:

"En az bir tane ama ondan sonrası cumhurbaşkanının tasarrufuna kalmıştır. Bu iki de olur, üç de olur, dört de olur, beş de olur. Burada bütün mesele yanınıza alacağınız, tercih edeceğiniz bu arkadaşlarımızın her şeyden önce deneyimli, tecrübeli, iş bitiren, böyle bürokratik oligarşinin o çirkinliklerini kendinde taşıyan değil, onları bir kenara koymuş çok seri üreten, teori pratik buluşmasını çok iyi yapan ve bunu eğer başarabiliyorsa onlardan alacağımız çok şey var. Onlardan istifade edeceğimiz çok şey var. Bu bakımdan şu anda biz isimler üzerinde de çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların hepsi inşallah 24 Haziran'dan sonra Rabbim lütfeder, milletim de bize tamam yürü derse, bunları o zaman açıklayacak noktaya geliriz."