Erdoğan büstü tartışmalara neden oldu

Erdoğan büstü tartışmalara neden oldu
Kocaeli'de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı'ndaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büstü tartışmalara neden oldu. Belediye Başkanı büstün Erdoğan'a benzememesini "Hiç kimse ona benzeyemez" diyerek savundu.

Kocae li İzmit'e bağlı Topçular mahallesinde, darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı açıldı. Parkta, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Genelkurmay Başkanlığı binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve pek çok küçük heykel yer alıyor. Heykellerden birinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tasvir edilmiş.

'HİÇ KİMSE BENZEYEMEZ'

Habertürk'ten Caner Aktan'ın haberine göre; büstün Erdoğan'a benzemediği iddialarını değerlendiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "Zaten hiç kimse Erdoğan'a benzeyemez. Yapıtlar, yaşadığımız acıları unutmamak için birer simge gibi. Yüzde 100 benzeyecek gibi bir durum söz konusu değil. Bir başka parka daha, uzun adam heykeli diktik. O da benzemiyor. Ama bir simgeyi ifade ediyor. Bu tür çalışmalara böyle bakmak lazım" dedi.

İlgili Haberler