Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşında

Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşında
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te 51 kişinin hayatını kaybettiği korkunç saldırının 12-14 yaşlarındaki bir canlı bomba tarafından yapıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep'teki terör saldırısı hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, saldırıda yaralanan 94 kişiden 27 kişinin taburcu olduğunu söyledi ve 69 yaralının tedavilerine devam edildiğini belirtti. Erdoğan, canlı bomba saldırısını gerçekleştiren eylemcinin yaşının 12-14 olduğunu açıkladı. Erdoğan, saldırıyı gerçekleştiren örgüt için ise ilk kanaatlerinin DAİŞ'i gösterdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Değerli basın mensubu arkadaşlarım dün Gaziantep'te bir düğün merasimi esnasında 12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlatılması neticesinde önce 94 yaralı şu an itibariyle bu yaralıların tedavi edilenleri kenara koyacak olursak 69 yaralı var. Bunların 17'si ağır, 51 ölüm vakası söz konusu. Şu an itibariyle valiliğimizin vardığı ilk kanaatler DAİŞ saldırı olduğu yönünde.

"TERÖR BELASINI DEFETMEMİZ GEREKİYOR"

Birçok yoğun operasyonlar yapıldı. Şu anda orada güvenlik güçlerimizin çalışmaları yoğun bir şekilde devam edecektir. Tüm ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Birliğimizi beraberliğimizi daha iyi kılmak üzere bu terör belasını defetmemiz gerekiyor.

"VATANDAŞLARIMIZIN BİLGİ ALDIĞINDA BİZE AKTARMASI ÇOK FAYDALI OLACAKTIR"

Bütün terör örgütleri bizim için terördür. Türkiye olarak bizler tüm gücümüzle 15 Temmuz'da olduğu gibi bunların üzerine gideceğiz. Milletimiz nerede olursa olsun, bilgileri aldığı anda bunları güvenlik güçlerine bildirmelerinde çok çok fayda olacaktır. İstihbaratın önemli ayaklarından bir numarası insani istihbarattır.

GÜLEN'İN İADE SÜRECİ! "BURADA AÇIK ŞEKİLDE İPE UN SERİLİYOR"

ABD'ye iade süreciyle ilgili 85 koli dosya gönderdik, incelemeye aldıklarını söylüyorlar. Burada çok açık bir şekilde ipe un seriliyor. Bunu da Biden'a ileteceğiz. Böyle bir örgütün başını biz isteyeceğiz, bu kadar belgeyi sunacağız. Bu tavır stratejik ortaklığımıza da gölge düşürmektedir.