Erdoğan, CHP'li belediyeleri hedef aldı

Erdoğan, CHP'li belediyeleri hedef aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Kızılcahamam kampında canlı yayında konuştu... CHP'li belediyleri hedef alan Erdoğan 'Önümüzdeki yıldan itibaren CHP'li belediye başkanlarının insan içine çıkacak yüzü olmayacağı'nı iddia etti.

Erdoğan''ın konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

- Önümüzdeki yıldan itibaren CHP''li belediye başkanlarının insan içine çıkacak yüzü olmayacak.

- Bir yıl yalanla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ettiler, İstanbul ve Ankara''da bunu yaptılar, ikinci yıl makyajları döküldü.

- Bir şehirde belediye başkanımız kucaklayıcı olursa, teşkilatımızın diğer birimleri de ona uyacaktır. Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Neyiz, kuluz. Eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Ben 1,85 boyundayım, mezarım da ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün.

CHP''Lİ BELEDİYELERİ HEDEF ALDI

- Önümüzdeki yıldan itibaren CHP''li belediye başkanlarının insan içine çıkacak yüzü olmayacak. Hesaplarınızı, 2024 mahalli idareler seçimlerine göre değil 2023 seçimlerine göre yapmanızı istiyorum.

-Şanlıurfalı''ya elektriği bedava yapacağım diyor. Ya elektriğin belediyeyle ne alakası var. Belediyelerin böyle bir görevi yok. Mersin''de yap hadi elektiriği bedava hadi yapın görelim...

-Belediyecilik bir partinin ahlakını, vizyonunu, millete bakışını gösteren en önemli biridir. AKP ve CHP partilerinin belediyelerini karşılaştıran herkes gerçeği görecektir.

-Her zaman yanınızda olacağımızdan kuşkunuz olmasın.

-İzmir''de ciddi yıkımlara sebep olan yıkımlar yaşadık. Artvin, Rize''de sel felaketleriyle karşılaştık. Antalya, Muğla''da orman yangınları yaşadık. Denizleri istila eden müsilajla karşı karşıya kaldık. Zararların tanzimini de başlattık. Bizzat şahsım ve kurumlarımız bölgedeydik...

-Bir milyon 700 bin konutu dönüştürdük.

-İzmir belediyesi onlarda. İzmir''de acaba o kaçak yapılaşmanın olduğu bölgede belediyeniz nerede bir kentsel değişim uyguladı. Depremde merkezi yönetim olarak geldik bütün yapışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. AKP bu. 330 bin konutun dönüşüm inşaatı sürüyor.

-TOKİ deprem bölgelerine önemli katkılar sundu.

''MİLLETİN GÖNLÜNÜ KAZANMAK İÇİN''

-Medyada çocuklara zarar veren hayvanlara sık sık rastlıyoruz. Onların yeri sokak değil barınaklardır. Bütün belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için ön alın. Sıcak, güvenli barınaklar kurararak; gıda artıklarından yem üreterek çok küçük dokunuşlarla birçok gönül kazanabilirsiniz.

-Barınaklar sorununu birlikte aşmamız gerekiyor. Eldeki imkanları seferber ederek destekliyoruz. 

-Osmanlı ağaçlara, meyveleri asarmış ki bu meyvelerden gelsinler bu hayvanlar nasiplerini alsınlar. Aynen bunu da bulunduğumuz belde, ilçe, illerde yapmamız mümkün. Hem barınaklar, hem ağaçlarda onların nasiplerini hazırlamak. Artık kırsalındaki sorumluluk alanlarıyla şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu işi kenara bırakmak bizim için yanlış olur. Birinci derecede sizden bunu bekliyorum. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerekiyor.

-2019 yılında yayınladığımız manifestoyu asla aklımızdan çıkartmamamız gerekiyor.

-Dikey mimariye önem vereceğiz. Topraktan geldik toprağa gideceğiz çünkü. Her türlü şaibeden uzak durmanız önemlidir. 

''ŞATAFATTAN UZAK DURUN''

-Hiçbir AKP belediyesi için şaibe konuşulmamalı. İmar planlarından, ihalelere, kullandığınız araçlara kadar şatafat görüntüsüne imkan vermemelisiniz.

-Sizlerden diğer talebim tüm çalışmalarınızı 2023''e göre ayarlamanızdır.