Erdoğan, Donald Trump için ne demişti?

Erdoğan, Donald Trump için ne demişti?
ABD'deki kritik başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın galibiyetinden sonra Türkiye ile ilişkilerin nasıl olacağı tartışmaları başlarken, Erdoğan'ın seçimlerden önce Trump hakkında söylediği sözler gündeme geldi.

45. ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın seçim sürecinde Kaliforniya eyaletinde meydana gelen terörist saldırı sonrası Müslümanları hedef alan sözler söyleyerek, Tehdidin ne kadar ciddi olduğu anlaşılana kadar sınırın kapalı kalmasını istemişti.

ERDOĞAN: BEN DE BİR YANLIŞ YAPTIM

Trump'ın bu açıklamasından sonra İstanbul’da Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) mensuplarına hitap eden Erdoğan, mevcut başkan Barack Obama’nın aksine, Trump’ın Müslüman aleyhtarı ve İslamofobik bir söylem kullandığını dile getirmiş ve “İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, ‘Böyle bir ayırım yapamazsınız’ diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika’da olmasına adamın tahammülü yok. Bi de gelmiş burada bi yerde marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım, oranın açılışını yaptım.”demişti.

 

İlgili Haberler