Erdoğan: "Dünya liderleri gülücük atıyor"

Erdoğan: "Dünya liderleri gülücük atıyor"
1.Küresel Mülteci Forumu'na konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacı sorunu için gerekli desteği görmediğini belirterek "Dünyanın devleri, parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar. Destek ne yazık ki yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde 1.Küresel Mülteci Forumu'na katıldı.

Erdoğan, "Sığınmacılar için bütçemizden harcadığımız rakam, BM kriterlerine göre şu an itibariyle 40 milyar doları aşmıştır. Aynı dönemde dışardan ülkemize gelen yardımlar ise son derece kısıtlıdır. Avrupa Birliği’nin bize verdiği söz vardır. 3 + 3 milyar avro bu kurumlara destek vereceğiz demişlerdir. Şu an itibariyla ne yazıkki Avupa Birliği’nden bu STK’lara gelen destek ancak 2 milyar avro’ya ulaşmış durumdadır. Durumun ne olduğunu göstermesi bakımından herhalde bu çok büyük önem arz ediyor. Hala ikinci 3 milyar için herhangi bir ses yok. Bundan da tahsis edilen 450 milyon avro, geldi geliyor diyorlar ama gelmiş değil" ifadelerine yer verdi.

"BİZE SADECE GÜLÜCÜK ATIYOR"

"Birçok devlet başkanıyla, liderlerle bu konuları görüşüyorum. Örneğin Suriye’nin kuzeyinde, ‘gelin bir güvenli bölge tesis edelim’ dediğimde hepsi gayet güzel diyorlar. Çünkü ortada bir terör koridoru var. ‘Siz destek verin, bakın plan hazır, projeler hazır ve bunu bir an önce yapalım’ dediğimizde, dünyanın devleri, parası en çok olanlar sadece bize gülücük atıyorlar. Destek vermeye gelince destek ne yazıkki yok" şeklinde konuştu.