Erdoğan: El Bab askerlerimiz tarafından kuşatıldı

Erdoğan: El Bab askerlerimiz tarafından kuşatıldı
Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile ortak toplantı düzenleyen Erdoğan, El Bab'ın TSK tarafından kuşatıldığını ve Rus Büyükelçiyi öldüren saldırganın FETÖ'cü olduğunu söyledi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları

Değerli arkadaşlar, akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanımızla görüştük. Şu anda El Bab tamamıyla ÖSO ve askerimiz tarafından ve kuşatma altındadır. Tabii DEAŞ orada son havliyle, her türlü yola başvuruyor ve canlı bomba olarak, el yapımı bombalarla her türlü saldırıyI yapıyor. Bu sonuncusunda tabii maalesef birkaç şehidimiz ve yaralımız oldu. El Bab’ın Halep’le olan yol hattı ÖSO’nun kontrolü altındadır. Umarım uzamadan tamamıyla El Bab düşer.

RUS BÜYÜKELÇİ’YE SUİKAST

Suikastçı FETÖ’ye mensup bunu gizlemeye gerek yok. Tüm işaretler FETÖ’yü gösteriyor. TSK’da olduğu gibi polislerin içinde de bu kirli örgüt var. Bazıları spekülasyonlar yapıyorlar neden canlı yakalanmadı diye. Canlı yakalamaya çalıştığınız zaman bedel ödüyorsunuz. İstanbul’da bunu yapmaya çalıştılar. 1 canlı bomba 5 polisimizi şehit etti. Vuran arkadaşımız, elini bir yere soktuğunu görünce ‘acaba bomba mı var’ diyerek vuruyor suikastçıyı. Temenni ediyorum ki en kısa zamanda neticeye ulaşılacak. Şu anda MİT, diğer soruşturma birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

TÜRKİYE’DEKİ ARNAVUT VATANDAŞLARIN DURUMU

Ülkemdeki vatandaşlarımın yeri neyse, Arnavut vatandaşların da yeri öyle. Mahallemde çok sayıda Arnavut vardı. Suat Ablamız vardı Arnavut… Kısmen onun elinde büyüdüm denebilir. Bulunduğumuz bölge de bostanlıktı. Bütün yeşillik orada yetişirdi. Oralarda da Arnavut kardeşlerimiz vardı. Ülkemde bu insanların hiçbir olumsuz bir şeyini görmedim. Hep beraber yaşadık, bugünlere beraber geldik.

İlgili Haberler