Şırnak’ta hain pusu 1 cana neden oldu!

Şırnak’ta hain pusu 1 cana neden oldu!
Terör örgütü PKK mensupları, Cizre ilçesinde yola patlayıcı yerleştirerek tuzak kurdu. Patlayıcı bir minibüsün geçişi sırasında infilak etti. Sürücü hayatını kaybetti

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi’nde hendek kazan terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, polis ekiplerinin buraya girişini engellemek amacıyla Botaş ve Özkan caddelerinin kesiştiği noktaya patlayıcı yerleştirerek tuzak kurdu. Patlayıcı, 31 yaşındaki Sahip Akıl yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında patladı. Sürücü, olay yerinde hayatını kaybetti. Patlamanın ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Sürücü Sahip Akıl’ın cenazesi, ambulansla Cizre Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bu arada patlamanın yaşandığı yerde derin çukur oluştuğu görüldü. Polis, bölgede güvenlik önlemlerini arttırırken bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri patlamanın yaşandığı alanda çalışma yaptı. Düzeneğin TNT ve C4 karışımından oluşan A4 tipi plastik patlayıcı olduğu bildirildi.

Helikoptere saldırı

Tunceli’de Gökçek Jandarma Karakolu’na inmeye çalışan Sikorsky helikoptere dün sabah saat 08.00 sıralarında terör örgütü PKK mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Mermilerin isabet ettiği helikopter iniş yapamadan bölgeden ayrılırken saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Helikopterler saldırıdan sonra kaçan PKK’lıların bulunduğu alanları bombaladı. Tunceli Valiliği, Gökçek Jandarma Karakolu’na PKK’lıların ateş açmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada her hangi bir zayiatın meydana gelmediğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi: “Bölücü terör örgütü mensupları tarafından 6 Ağustos 2015 günü saat 08.00 sıralarında ilimiz merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakolu’na personel ve malzeme taşıyan helikoptere uzak mesafeden taciz ateşinde bulunuldu. Teröristlerin taciz ateşine karşı güvenlik güçlerince anında karşılık verildi. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.” Bu arada taciz ateşinin ardından bölgeye Kobra tipi askeri helikopterlerin sevk edildiği de kaydedildi.

Polis aracına roket

Muş’un Varto ilçesi girişindeki TOKİ mevkisinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına, terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Roket fişeğinin zırhlı aracı sıyırarak boş araziye düşerek şiddetli şekilde patladı. Polislerin anında ateşe karşılık vermesi üzerine teröristler gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı. Herhangi bir zayiatın yaşanmadığı saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.