Erdoğan: "Ermeni vatandaşlarımızın acılarına ortağız"

Erdoğan: "Ermeni vatandaşlarımızın acılarına ortağız"
İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nde 1915 olayları için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Nisan vesilesiyle İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nde düzenlenen dini törene mesaj gönderdi.

"BU ACILARA ORTAK OLMAK, BU ACILARI PAYLAŞMAK..."

"Ermeni vatandaşlarımızın tarihte yaşadığı acılara ortak olmak, bu acıları paylaşmak, Türk milletinin vicdani ve ahlaki duruşunun bir gereğidir." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah önümüzdeki dönemde de sizlerin acılarınıza ortak olmaya, sıkıntı ve sorunlarınıza çözüm bulmaya devam edeceğiz. Ne surette olursa olsun tek bir vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, inancından, dininden ve meşrebinden dolayı farklı muamele görmesine müsaade etmeyeceğiz. Ermeni vatandaşlarımızın da kültürümüze, beşeri, siyasi ve ticari hayatımıza yaptıkları katkıları artırarak sürdüreceklerine inanıyorum.

Sizlerden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak geçmişimizi çarpıtarak tarihten kin, nefret ve husumet çıkarmaya tevessül edenlere fırsat vermemenizi istirham ediyorum. Bu düşüncelerle Birinci Dünya Savaşı’nda yitirdiğimiz Osmanlı Ermenilerini tekrar saygıyla yad ediyorum. Anma merasimine iştirak eden tüm vatandaşlarıma selam ve hürmetlerimi sunuyorum."