Erdoğan, "Fırat'ın doğusu için harekete geçeceğiz"

Erdoğan, "Fırat'ın doğusu için harekete geçeceğiz"
BM Genel Kurulu için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'da TURKEN Vakfı'nın Gala Yemeği'nde konuştu. Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak şekilde güvenli bölgeleri genişleteceğiz" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) görüşmelerine katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TURKEN Vakfı’nın gala yemeğinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarına benzer bir adımın önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusu için de atılacağını söyledi.

Erdoğan buradaki konuşmasında Suriye’de güvenli bölgelerin artırılacağını vurguladı.

Erdoğan, “Son İdlib krizinde olduğu gibi, tek bir sivilin dahi burnunun kanamaması için diplomatik alanda yoğun çabalar yürüttük. Bu gayretlerimizin meyvesini almaya da başladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat’ın doğusunu da kapsayacak şekilde, Suriye’nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz. Ülkemize yönelik terör tehdidi son bulana, Suriye'nin geleceğine kast eden çetelerin kökü kazınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

BM’YE TEPKİ

Artık yeni bir dünyanın inşa edildiğini söyleyen Erdoğan şunları ifade etti:

“Birleşmiş Milletler eğer adaleti tesis edecekse, işte bunu ancak bu şekilde tesis edebiliriz. Aksi takdirde adaleti tesis mümkün değil. Şu anda Birleşmiş Milletler bunu başarabiliyor mu? Hayır. Bu kadar olaylar oluyor, Suriye sorunu 8 senedir devam ediyor çözebildi mi? Hayır. İsrail, her türlü zulmü yapıyor, verilen kararlar var, bu kararlara rağmen İsrail verilen kararlara uyuyor mu? Ne anlamı oldu bunun? İşte onun için adalet. Suriye halkını hak ve özgürlük mücadelelerinde yalnız bıraktılar ama biz yalnız bırakmadık.”

İlgili Haberler