Erdoğan: Gazeteci suç işlemez mi!

Erdoğan: Gazeteci suç  işlemez mi!
ErdoĞan, 14 Aralık operasyonuna sahip çıkarak hem muhalefeti hem de medyayı hedef aldı: Neymiş, gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? Polis katiline gazeteci diye sahip çıkacaksın, AB’de olanları görmeyeceksin. Bunlar gazeteciliği maske olarak kullanıyorlar.

‘Neymiş; gözaltına alınan gazeteciymiş’

Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında 14 Aralık operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, eleştiriler için “Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi?” yorumunda bulundu. Erdoğan, şunları söyledi: “14 Aralık’ta bir süreç başladı. Yakından izliyorum bu süreci. Her şey kanuna uygun işliyor. Hiç kimse süreç tamamlanmadan linç edilmiyor, algı operasyonları yapılmıyor. Şu anda temiz bir süreç ilerliyor. Bu süreç başladıktan sonra ’Basın susturuluyor’diye bir kampanya başlattılar. Çok enteresan. Tatil gününde AB açıklama yapıyor, ne kadar da hassaslar. Bu ülkede olup bitenlere ne kadar hassaslar. Ne zamandan beri böyleler. 50 yıldır bizi kapılarında bekletenler, bu hassasiyeti nereden elde ettiler? Sözcüleriyle çıktılar Türkiye aleyhine açıklama yaptılar. Bu AB’ye ’PKK’yı ülkenizde barındırıyorsunuz’dediğimde aldığım cevap şu: Haklarında 4 bin dava var. Siz hangi adaletten bahsediyorsunuz? Yapılanlar hoşlarına gitmiyor olabilir. Umut bağladığınız maşaların maskesi düşüyor olabilir. Türkiye’nin adaletine ve kararlarına saygı göstereceksiniz.”
Kusura bakmasınlar
Erdoğan, şöyle devam etti: “Neymiş? Gözaltına alınan gazeteciymiş. Gazeteci suç işlemez mi? İngiltere’de 50 gazeteci sorguya çekilirken neden çıkıp da basın susturuluyor demediniz? İsrail bu sene 16 gazeteci katledildi. AB neden sesini çıkarmadı? Örgüt üyelerine gazeteci diyerek sahip çıkacaksın ama başka ülkelerde olanı görmeyeceksin. Sınır tanımayan gazeteciler bir rapor yayınlamış. Türkiye baş köşeye yerleştirilmiş. Merak ettim bir baktım. Raporun bir yerinde bile İsrail’in adı geçmiyor ama hakkını yemeyelim Filistin’in adı geçiyor. Türkiye’de polis katiline gazeteci diye sahip çıkacaksın ama AB’de olanları görmeyeceksin. Kimse kusura bakmasın. Gazeteciliği maske olarak kullanıyorlar. Bu operasyonları yutacağımızı mı düşünüyorlar? ’Türkiye’nin itibarı öyle oluyor böyle oluyor’diyorlar. Hiçbir şey olmaz.”
***