Erdoğan Gökçek görüşmesinde neler yaşandı

Erdoğan Gökçek görüşmesinde neler yaşandı
Hükümet'e yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi Erdoğan-Gökçek görüşmesini kaleme aldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP uzun süren tartışmalardan sonra istifa edeceğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında geçen son görüşmeyi kaleme aldı.

Selvi, Erdoğan'ın Gökçek'e ikinici bir şık vermediğini ve Gökçek'in bu nedenle istifa etmek zorunda kaldığını yazdı:

Abdulkadir Selvi'nin "Gökçek ve Altepe’nin istifası, Ahmet Edip Uğur’un durumu" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Geçen hafta tırmanan kriz, dünden itibaren çözüm sürecine girdi. Bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığı belirleyici oldu.

 ERDOĞAN’IN KARARLILIĞI

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı ilk görüşmeden sonra attığı tweet’te, Külliye’nin karşısına yapılacak projeden söz etmişti. Bu kez o tür bir manevra yapmasına imkan tanınmadı. CumhurbaşkanıErdoğan’ın görüşme sırasında sürecin zaten gereğinden fazla uzadığı ve partiye zarar verecek bir noktaya ulaştığını belirtip, Gökçek’ten derhal istifa etmesini istediği söyleniyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmede istifa sürecine son bir noktayı koyması gerektiği sonucu çıktı. Çünkü Erdoğan, istifa dışında Gökçek’e ikinci bir şık sunmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğanbu sorunun çözülmesi için Gökçek’e son bir kredi açmıştı. O görüşme yapıldı ve Gökçek, makam odasından Erdoğan’a, istifasını beyan ederek çıkmak durumunda kaldı. Çünkü, Erdoğan başka bir seçenek sunmadı. Uzun bir görüşme olduğu söyleniyor. Ama sıcak ve samimi bir ortamda geçmediği ifade ediliyor. Gökçek de bu kararlılık karşısında manevra alanının kalmadığını görmüş olmalı ki, bu kez müzelik tweet atmak yerine beklenen istifa açıklamasını yapmak durumunda kaldı."

İlgili Haberler