Erdoğan, HEP ile bildiri dağıtmış

Erdoğan, HEP ile bildiri dağıtmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, PKK'nın 90'lı yıllardaki siyasi uzantısı HEP İstanbul İl Başkanı ile "Özal'dan kurtulalım" bildirisi dağıttığı ortaya çıktı.

Erdoğan 1991'de HEP İl Başkanıyla birlikte Karaköy'de "Özal'dan kurtulalım" bildirisi dağıttığı ortaya çıktı. 

Erdoğan, 27 Ağustos 1987'de, Refah Partisi İl Başkanı'yken Referandum'da "Evet" oyu verecek olan muhalefet partilerinin il başkanlarını, RP'nin il başkanlığına davet etti. Basın toplantısında  DYP İl Başkanı Yaşar Keçeli, "Rahmetli Mazhar Osman ya da Fahrettin Kerim Gökay yaşasaydı, Turgut Özal'ı hastaneye kapatırlardı" dedi. 

Erdoğan, 28 Ocak 1991'de Refah Partisi İstanbul İl Başkanıyken, muhalefet partilerinin il başkanlarını Refah Partisi il başkanlığına davet ederek "Savaşa Hayır" başlığıyla basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın daveti üzerine Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Osman Özçelik de toplantıya katıldı. İl Başkanlarının yayınladığı ortak bildiride "Özal ve iktidar, ABD'nin dümen suyuna gidiyor" ifadesi yer aldı.

Erdoğan, 9 Şubat 1991'de yine muhalefet partilerinin il başkanları ile bir araya geldi. HEP İstanbul İl Başkanı Osman Özçelik'in de aralarında bulunduğu muhalif parti il başkanı arkadaşlarıyla birlikte İstiklal Caddesi'nden Karaköy'e kadar yürüyüp vatandaşlara bildiri dağıttı. Erdoğan'ın dağıttığı ortak bildiride, "İşçi ve emekçileri Özal ve ANAP iktidarından kurtulmak için dayanışmaya çağırıyoruz"denildi.

PKK'NIN SİYASİ UZANTISI HEP

Terörün en yoğun olarak yaşandığı 1990'lı yıllarda, örgütün siyasi kolu olarak faaliyet gösteren HEP, kamuoyundan büyük tepki görmüştü. Leyla Zana gibi isimler SHP'den seçilip, HEP'e geçerek Meclis'i karıştırmışlardı. 

HEP'li vekillerin PKK propagandası yapmaları ve örgüte yardım etmelerinden dolayı dokunulmazlıkları kaldırılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.