Erdoğan: "Herkes kendi yoluna deriz"

Erdoğan: "Herkes kendi yoluna deriz"
Partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarına değinen Erdoğan, "Biz de herkes kendi yoluna deriz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Kendi yolumuzu, kendimiz çizeriz" diyerek ittfakın sonlandığını belirtmişti. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Bahçeli'nin bu sözlerine cevap verdi.

Erdoğan, "Madem öyle herkes kendi yoluna baksın" dedi.  

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhur ittifakı zeminini hazırlayan milletimizin kendisidir. Yeni yönetim sisteminin inşaası gibi temel konularda aynı çizgilerde olmak her konuda birlikte hareket etmeyi gerektirmiyor. MHP ile son dönemde af, erken emeklilik, öğrenci andı gibi kimi hususlarda farklı düşündüğümüz görülüyor.

Politikalarımızı sonuna kadar savunuruz ama kimseye kişisel olarak saygısızlık etmeyi aklımızdan dahi geçirmeyiz. Temel ilke bir devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir ama kişilere karşı işlenen suçları af yetkisine devlet sahip değildir.

"TORBACILARI AFFETMEYİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Eğer adalet mülkün temeliyse o zaman biz bu mülkü ayakta tutmak zorundayız. Biz devlet olarak uyuşturucu baronları ile de mücadele ettik torbacılarla da mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bunları birbirinden ayırmak mümkün değildir. 

Şu anda 50 binin üzerinde cezaevlerinde sadece uyuşturucu mahkumu var. Şimdi soruyorum milletime bunlara kader mahkumu diyebilir miyiz. Efendim aldatılmış, ne demek aldatılmış… Katillere mi kader mahkumu diyeceğiz, hırsızlık bunlar mı kader mahkumu diyeceğiz… Say sayabildiğin kadar. Liste önünüze geldiği zaman zaten tabloyu görebiliyorsunuz."

"ARKADAŞIMI FEDA EDEMEM"

"Ben ayrımcı değilim diyeceksin, Anayasa Komisyonu Başkanımız benim milletvekilim, bakanlık yapmış arkadaşımıza, bakanımıza hem hakaret, hem tehdit savuracaksın. Onun arkasında bizler varız.

Bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Yol arkadaşımı feda edemem, bunu bir defa bilmeleri lazım. Benim bu yol arkadaşımın ırkçılıkla uzaktan yakından alakası yoktur. 

Niye hedef saptırıyoruz niye damgalama yapıyoruz?  Bu bakanımızın şehrine ve ülkesine ne denli hizmetler yaptığının en yakın tanığı biziz. Hiçbir bakanımızın tehdit edilmesine göz yumamayız.. Niye hedef saptırıyor, damgalama yapıyoruz."

"HERKES KENDİ YOLUNA DERİZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İttifak arayışımız yoktur" açıklamalarına değinen Erdoğan, "Biz de herkes kendi yoluna deriz" sözleriyle cevap verdi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkeyi ve milleti sevmek çocuklarımızı buna uygun bilgi, beceriyle donatmakla olur. Biz 2053, 2071'i inşa etmek için ittifak kurduk. Bunun için artık bu tür meselelerdeki görüş farklılıklarının Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. 

Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz."

BOZDAĞ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Erdoğan grup toplantısındaki açıklamada 'Yol arkadaşımı feda edemem. Benim bakanımın arkasında bizler varız' diyerek Bahçeli'nin Bozdağ hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan'ın bu sözleri karşısında AKP Bekir Bozdağ'ın duygulanarak gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

İlgili Haberler