Erdoğan hesabındaki dövizleri ne yaptı?

Erdoğan hesabındaki dövizleri ne yaptı?
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Erdoğan dolar bozdurma çağrısı yaptığı gün ne yaptı?" sorusuna yanıt verdi. Kalın, Erdoğan'ın hesabındaki tüm dövizleri bozdurduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorduğu "Erdoğan hesabındaki dövizleri ne yaptı?" şeklindeki soruya da yanıt verdi.

İşte Kalın'ın açıklamaları: 

MHP İLE BİR SÜREÇ VAR

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne ilişkin iktidar partisi ile MHP arasında sürdürülen bir süreç var. Milletimizin de bu sürece desteğinin tam olacağına eminiz 

DOLAR BOZDURMA ÇAĞRISI SONRASI CUMHURBAŞKANI'NIN 200 BİN DOLARI ÜZERİNDE BİR TARTIŞMA BAŞLADI. BU KONUYA SON NOKTAYI KOYACAK MISINIZ? 

Cumhurbaşkanımız bu çağrıyı yaptığı gün itibariyle hesabındaki tüm dövizleri TL’ye çevirmiştir. Bunu aksini düşünmek bile abesle iştigaldir. Bu kampanyada cumhurbaşkanımız da TL’ye, milli paramıza sahip çıkmıyor.

"HALEP'TE İNSANLIK SUÇU"

Rejim Halep’te insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. Rejim hiçbir ateşkese ve formüle açık değildir. Bu da asıl hedeflerini ortaya koymuştur. Bütün uluslararası toplumun buna karşı harekete geçmesi gerekiyor.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Bize verilen sözlerin gereği Menbiç’ten şu ana kadar YPG unsurlarının tamının çekilmiş olması gerekirdi. Bu gerçekleşene kadar ısrarımız sürdüreceğiz. Rakka’nın şu anda izole edilmesi çevrelenmesi konusunda bir operasyon devam ediyor. Burayla ilgili operasyonun da büyük bir hassasiyetle yürütülmesi önem arz etmektedir.

"ÇEKİNCEMİZİ SÖYLEMİŞTİK"

Daha önce Haşdi Şabi’nin Telafer’e girmesi konusundaki çekincemizi söylemiştik. Bu durum yeni çatışmaların ortaya çıkmasına sebep olabilecektir. Sayın cumhurbaşkanımızın uyarılarının karşılık bulması memnuniyet vericidir.

SORU&CEVAP

Kalın daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kalın'a sorulan sorular ve yanıtları şöyle: 

KIBRIS'TA SON DURUM NEDİR? 

2016 adanın birleştirilecek iki kesimli iki toplumlu bir sonuca bağlanması için kritik bir yıldı. 2017’ye sarktı. Biz bu konuda baştan beri Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hep 1 adım önde olduk. Bugün de bu politikamız devam ediyor. Burada iki toplumlu iki kesimli ve iki tarafın siyasi eşitliğin esas alan bir modelin esas alınması gerekiyor. Kıbrıs konusunda çözüme çok yaklaştığımızı ifade edebilirim.

EL BAB'DA BUGÜN 6 ASKERİN YARALANMASI VE FIRAT KALKANI HAREKATINDA KAYBOLAN İKİ ASKER HAKKINDA GELİŞME VAR MI?

Askerlerimizle ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Resmi açıklamaları esas almanızı rica ediyoruz. Askerlerimizin bulunması ve ülkemize getirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. DEAŞ’ın tehditlerine rağmen Türkiye bu canavarı ortadan kaldırmak için kararlılıkla mücadeleyi sürdürecektir.