Erdoğan için en büyük tehdit Akşener

Erdoğan için en büyük tehdit Akşener
CNN International’da 24 Haziran seçimleri ile ilgili çarpıcı bir analiz yayınlandı. Analizde, Erdoğan’ın milliyetçi ve muhafazakâr oylarının İYİ Parti ve Meral Akşener’e kaydığı belirtildi.

Serkan TALAN / Yeniçağ

CNN International’da 24 Haziran seçimleri ile ilgili bir analiz yayınlandı. Gül Tüysüz imzası ile yayınlanan analizde 16 yıllık iktidarında 12 seçim kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında, ciddi bir muhalefet olduğunun altı çizildi.

AKŞENER EN CİDDİ RAKİP

CNN’in analizinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını ve bu durumun Erdoğan için ciddi bir tehdit unsuru olduğu belirtildi. Analizdeki en çarpıcı detayda ise İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener yer aldı. CNN’in haberinde Erdoğan’ın milliyetçi ve muhafazakâr oylarının Akşener’e kayması bekleniyor. Bu durum Akşener’i Erdoğan karşısında ciddi bir rakip haline getiriyor. AKP’ye giden İslamcı oyların ise Saadet Partisi’ne ve Temel Karamollaoğlu’na gitmesi ön görülüyor.

haber-orijinal.jpg

CNN’in analizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri için çalışmalarını yürütürken geçmişle ilgili sürekli “eski Türkiye” ibaresini kullanmasına vurgu yapılırken, Erdoğan’ın her konuşmasında geçmişte sokaklarda biriken çöplerden ve hava kirliliğinden bahsetmesine dikkat çekildi.

İlgili Haberler