Erdoğan İran'a gidecekti iddialarına yalanlama

Erdoğan İran'a gidecekti iddialarına yalanlama
İran Lideri Hamaney’in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’a gelmek istediğine yönelik basında çıkan iddiaların doğru olmadığını ifade etti.

İran’ın Tasnim haber ajansına konuşan Firuzabadi, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi terk edip İran’a geleceğine yönelik iddiaların doğru olup olmadığı sorusuna karşılık, “Bu haber gerçek değildir ve böyle bir iş olmamıştır” diye yanıt verdi.

Eski Genelkurmay Başkanı da olan Firuzabadi, darbe girişimi gecesi İran güvenlik güçlerinin ülkenin birçok bölgesinde tam teyakkuz haline getirildiğini belirtti.

"BU KAVGA TÜRKİYE’DE OLUYOR BİZE NE DİYEMEZDİK"

Tümgeneral Firuzabadi, “Önlem aldıysak, Türkiye’den bir tehditle karşı karşı olduğumuzdan dolayı değildi. Olası istenmeyen olayların İran’a sıçramaması için önlem aldık. O gece uçaklardan bazıları yanlışlıkla İran hava sahasına girebilirdi, yahut İran’a kaçmak isteyebilirdi. Bu kavga Türkiye’de oluyor bize ne diyemezdik” diye konuştu.



"TÜRKİYE’DE GÜÇLÜ BİR SİSTEM VAR"

Türkiye’nin İran için bir tehdit oluşturmadığını söyleyen Firuzabadi, “Türkiye’de güçlü bir sistem var, zaman zaman olan tehditlerde bazı terörist örgütlerden kaynaklı” dedi.