Erdoğan, İsmet İnönü için ne dedi?

Erdoğan, İsmet İnönü için ne dedi?
Malatya'da yeni bir üniversitenin açılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnönü Üniversitesi için, "Mevcut üniversitenin, adını anmak istemiyorum, oradaki öğrenci sayısı fazla. Onu ikiye böleceğiz ve Turgut Özal Üniversitesi'ni kuracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Erdoğan, 25. ölüm yıldönümü olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı da unutmadı.

"TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ"

"Turgut Özal'a rahmet diliyorum" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı, "Rahmetli Özal'ın adını memleketinde yaşatmak için Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulmasına karar verdik. YÖK gerekli çalışmayı tamamladı. Üniversitemizin Malatya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

"ADINI ANMAK İSTEMİYORUM..."

Erdoğan, konuşmasına devam ederken Malatya'daki mevcut üniversitede adı yaşatılan İsmet İnönü'nün adını anmak istemedi.

Erdoğan, "Mevcut üniversitenin, adını anmak istemiyorum, oradaki öğrenci sayısı fazla. Onu ikiye böleceğiz ve Turgut Özal Üniversitesi'ni kuracağız." ifadelerini kullandı.

"ARANIZ BOZULMASAYDI, FETÖ ÜNİVERSİTESİ KURARDINIZ"

Erdoğan'ın İsmet İnönü ile ilgili sözlerine CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den tepki geldi. İnce Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Milli Mücadele Kahramanı, Garp Cephesi Kumandanı, sadece düşmanı değil milletin makus talihini yenen İsmet İnönü’nün adını anma, ağzına yakışmaz, eğreti durur. Çünkü Eyyy Recep Tayyip Erdoğan Sen “keşke Yunan galip gelseydi” diyenlerin yol arkadaşı, onları sarayında ağırlayan, hastanede ziyaret edensin. Malatya’da Turgut Özal Üniversitesi kuracakmış, FETÖ ile ortak olduğunuz dönemde Ankara’da Turgut Özal Üniversitesi’ni kurdunuz, FETÖ’ye teslim ettiniz. 17/25 Aralık olmadaydı bitsin bu hasret, gel kavuşalım artık dediğiniz FETÖ adına da üniversite kurardınız!" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler