Erdoğan, İsrail'e Suriye'yi nasıl bombalattı?..

R.Erdoğan ile AKP saltanatının İsrail muhipliğinin belgelerini görebilmeniz için şu yazıya "one minute" ayırın!..

O dönemde, Millî Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği görevinde olan emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, tarihi bir skandalı gün ışığına çıkarıyor. Önce harita ile belgesi...

Sizler ve bizler, o günlerde gazete haberlerinden sınırımıza yanlışlıkla giren İsrail savaş uçaklarının yanlışlıkla 2 yakıt tankını topraklarımıza düşürdüğünü ve İsrail'in de özür dilediğini sanıyorduk. Gerçek öyle mi?.. O dönemin en hararetli gelişmesinin içinde olan Ümit Yalım bakın ne anlatıyor;

 "2007 yılında İsrail uçaklarına Türk hava sahası açıldı. Suriye sınırındaki mobil radarlar kaldırılmak suretiyle İsrail uçaklarının geçişi gizlenmeye çalışıldı. Ancak, Hudut Taburu 6/7 Eylül 2007 gecesi İsrail uçaklarını tespit etti... Uçakların yakıt tankları Hatay ve Gaziantep'te bulundu. İsrail uçakları 45 dakika süreyle Türk hava sahasını 100 mil (185 km.)ihlal etti. Türk hava sahasını kullanarak Suriye'ye giriş yapan İsrail uçakları Suriye'yi bombaladı. Olay, İsrail tarafının özür dilemesi ile geçiştirilmeye çalışıldı. İsrail'e nota verilmedi. Sadece BM Daimi Temsilcisi Baki İlkin tarafından İsrailli emekli bir havacı generale uyduruk bir mektup gönderildi. Anayasanın 92'nci maddesi ihlal edildi."

Bu, o günlerde devlet içinde yaşanan büyük krizin sadece ve sadece çok kısa bir özeti. Ortaya çıkan bu tarihi skandalın perde arkası ile ilgili bir küçük katkı da benden olsun;

Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve Başbakanı R. Erdoğan'ın bilgisiyle tüm bu gelişmeler birçok devlet kademesinden gizlenerek gerçekleştiriliyordu. Dolmabahçe mutabakatı ile dokunulamayan Büyükanıt'ın kulaklarını çınlatalım!.. Yeri gelmişken de 17 saniye sınırımızı geçince düşürülen Rus uçağı ile 45 dakika sınırlarımızda uçan 5 İsrail savaş uçağının mukayeseli değerlendirmesini değerli okuyucularımıza bırakalım!..

Gerçeklerin faş olması adına bir perde arkası bilgi daha;

Genelkurmay Başkanlığında 2006 yılında yapılan bir toplantıda, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert, İsrail'in Türkiye'ye attığı kazıkları Başbakan R. Erdoğan'a belgeleriyle anlatıyordu. F4 uçakları konusunda taahhütlerin yerine gelmediği, anlaşma şartlarına uyulmadığını, İsrail'in sürekli sorun çıkardığını tek tek sıralıyordu. Dışarıda İsrail'e aslan kesilen Erdoğan duyduklarına nasıl bir tepki veriyordu?.. Ağzını tek kelime açmayarak!..

İsrail vesayeti altında yapılan bazı icraatlar

Ümit Yalım'ın YENİÇAĞ'a anlattıklarından devam edelim;

"* 2003 tarihli Irak Tezkeresi. Irak Devleti tarafından Türkiye'ye herhangi bir saldırı olmadığı için meşru müdafaa hakkı oluşmadı. BM Güvenlik Konseyi'nin kararı yok. 1,5 milyon Müslüman öldürüldü. Ayrıca Irak ordusunda zorunlu askerliğini yapan en az 6 bin Türk soydaşımız hayatını kaybetti. Anayasanın 92'nci maddesi ihlal edildi.

*2003 Irak Savaşı sonrasında ABD askerlerinin Türk topraklarından geçirilmesi. Saddam yönetiminin devrilmesini müteakip yüz binlerce Amerikan askeri Meclis kararı olmadan İncirlik'ten geçirildi. Genelkurmay yetkilileri, Meclis kararı istemesine rağmen, AKP Hükümeti, Amerikan askerlerinin geçirilmesini milletlerarası nezaket kuralları kapsamında yaptığını beyan etti. AKP Hükümeti, 4 Temmuz 2003'te Türk askerinin başına çuval geçiren ABD'ye nezaket kurallarını uyguladı. Anayasanın 92'nci maddesi ihlal edildi.

*2015 yılında Süleyman Şah Türbesindeki toprakların PYD/YPG/PKK'ya terk edilmesi. İsrail Koridorunun önü açıldı. Anayasanın 3'üncü maddesi ihlal edildi.

*Barzani Yönetimi için Türk toprakları üzerinden petrol boru hattının açılarak Kuzey Irak petrolünün Akdeniz'e çıkarılması. ABD, 2003 Irak Savaşı sonrasında, Kuzey Irak petrolünü Ürdün üzerinden petrol boru hattı ile İsrail'in Hayfa limanına taşımak istedi. Ancak, Ürdün Kralı ve Ürdün Hükümeti bu öneriyi şiddetle reddederek boru hattını işletmeye açmadı. ABD, Erdoğan ve AKP Hükümetine, petrol boru hattını açtırarak Kuzey Irak petrolünün Akdeniz'e çıkarılmasını oradan da tankerlerle İsrail'e ulaştırılmasını sağladı. Petrol geliri sayesinde palazlanan Barzani, PKK terör örgütüne silah ve mühimmat desteği vermeye devam etti. Erdoğan ve AKP Hükümetinin açtığı petrol boru hattı, Mehmetçiğe, koruculara ve polise karşı kullanılan silah ve mermi olarak geri dönüyor.

Sonuç

Büyük Kürdistan söylemleri ve paravanı altında, Büyük İsrail Devleti hızla inşa ediliyor. Kuzey Irak'ta fiili olarak kurulan devlet Irak Kürdistan'ı olmayıp ikinci İsrail Devletidir.

Suriye'de iç savaş çıkarılmak suretiyle İran, Irak, Suriye ve Lübnan üzerinden İsrail'e ulaşan Şii Ekseni kesintiye uğratılmıştır. Sırada, bugünkü İsrail Devleti ile Kuzey Irak'ta oluşturulan İkinci İsrail Devleti'nin birleştirilmesi projesi vardır. Bu maksatla Suriye topraklarında alan temizliği yapılmış ve birleşme harekâtı için Suriye vatandaşlarının önemli bir kısmı mülteci olarak ülke dışına çıkarılmıştır. Erdoğan'ın Suriyelilere Türk vatandaşlığı vermek istemesinin sebebi, birleşme harekâtının sorunsuz olarak gerçekleşmesini sağlamaktır. Daha sonra da Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda oluşturulacak üçüncü İsrail Devleti ile Büyük İsrail Projesi'nin son safhası tamamlanacaktır."

"One minute" tiyatrosu ile beraber yürüdüler bu yollarda!..

Yazarın Diğer Yazıları