Erdoğan İstanbul Fırkateyni’nin denize iniş töreninde konuştu

Erdoğan İstanbul Fırkateyni’nin denize iniş töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİLGEM Projesinin 5'inci gemisi olan İstanbul (F-515) Fırkateyni'nin Denize İniş Töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü Gemi İlk Kaynak Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan İstanbul Fırkateyni’nin denize iniş töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fırkateyni’nin Denize İniş Töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3. Gemi İlk Kaynak Töreni'nde konuşuyor.

“Milli güvenliğimizi korumak için attığımız her adımda baskıyla karşılaştık” diyen Erdoğan, “Savunma konusunda güçlü olmayan ülkelerin geleceklerine olumlu bakmaları mümkün değildir. Yakın tarihimizde dışa bağımlılığımızın acısını çekmiş bir ülkeyiz. Milli güvenliğimizi korumak için attığımız her adımda baskıyla karşılaştık. Askeri, ekonomik ve diplomatik bakımdan güçlü olmak bizim için tercihten öte bir zorunluluktur” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kara, deniz ve hava gücümüzü artırırken vizyonel bir bakış açısı ile hareket ettik. Herhangi bir alanda muadil ürünler arasında kendi milli kuruluşlarımızı tercih etmek önceliğimizdir. Milli gemisavar füzemiz Atmaca bu yerli gemimizde kullanılacak.