Erdoğan kredi değerlendirme kuruluşlarına sert çıktı

Erdoğan kredi değerlendirme kuruluşlarına sert çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,kredi derecelendirme kuruluşlarıyla ilgili, "Hala Türkiye'nin istikrar ve güven vermediğini söyleyecek kadar ideolojik yaklaşım içerisinde maalesef patinaj yapıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) nezdinde kurulacak "Donör Fonu"na ilişkin işbirliği anlaşması imza töreninde, EBRD Başkanı Suma Chakrabarti ile en son 2013'te ev sahipliği üstlenilen EBRD yıllık toplantıları vesilesiyle bir araya geldiklerini dile getirerek, bu zaman süresince bankayla ilişkilerin daha da geliştiğini ve kuvvetlendiğini memnuniyetle gördüğünü ifade etti.

İmza törenini, sadece işbirliği fonunun tesisi için atılan bir adım olarak görmediğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

'İDEOLOJİK YAKLAŞIMLARINDAN KURTULABİLMİŞ DEĞİLİZ'

Bir gerçeği söylemek istediğini dile getiren Erdoğan, "Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının hala ideolojik yaklaşımlarından kurtulabilmiş değiliz. Bunlar yine o ideolojik yaklaşımlarına devam ediyorlar." dedi.

"Hala Türkiye'nin bu noktada istikrar ve güven vermediğini söyleyecek kadar ideolojik yaklaşım içerisinde maalesef patinaj yapıyorlar. Bunlara ya bu işi öğreteceğiz ya bu işi öğreteceğiz. Zira Türkiye böyle bir ülke değil." diyen Erdoğan, Türkiye'nin yatırımlarıyla da üretimiyle de şu anda dünyadaki müstesna ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişimi de bölgemizdeki çalkantılar da dünya finans sistemindeki sorunlar da ekonomimize etki etmemiştir, etki etmiyor. Hamdolsun Türk ekonomisi 2017 yılında dünyanın en çok büyüme kaydeden ekonomilerinin başında yer aldığına göre, bütün sıkıntılara rağmen, 2018 çok daha farklı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yatırımcılara ve iş insanlarına "Türk ekonomisi büyümeye, Türkiye'ye yatırım yapanlar da kazanmaya devam edecektir." diye seslenen Erdoğan, EBRD'nin Türkiye'ye güven duyan, Türkiye'nin ekonomik potansiyelini layıkıyla tahlil etmiş bir kuruluş olarak takdir kazandığını, bankayla Türkiye arasındaki güçlü işbirliğini taçlandıran anlaşmanın banka ve fondan faydalanacak ülkeler için hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

İmza törenine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda davetli katıldı. 

Konuşmaların ardından Şimşek ve Chakrabarti işbirliği anlaşmasını imzaladı.