Erdoğan NATO toplantısında konuştu

Erdoğan NATO toplantısında konuştu
Erdoğan, NATO Parlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurulu'nda "Bilir misiniz Irak ve Suriye'de terör örgütlerinden dostlarımızın silahları çıktı." diyerek eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATOParlamenter Asamblesi Sonbahar Genel Kurul toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada dost ülkeleri eleştirerek "Bilir misiniz Irak ve Suriye'de terör örgütlerinden dostlarımızın silahları çıktı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"DOSTLARIMIZIN SİLAHLARI TERÖRİSTLERDEN ÇIKTI"

Bilir misiniz, Irak ve Suriye'de bizim terör örgütü ilan ettiğimiz örgütlerin elinde dostrlarımızın ürettiği silahların çıktığını, bu silahların seri numaraları bizde mevcut. Bunları kendilerine söylediğimizde hiç ilgilenmiyorlar. Ya eski dönemde verilmiş silahlardı, ya da YGP/PYD'yi terör örgütü kabul etmiyoruz diyor. Bir terörist başka teröristle savaşıyor diye iyi diyebilir misiniz? Biz bu bölgenin nabzını en iyi tutan ülkeyiz. Onlarla bizim tarihi, kültürel, her türlü birlikteliğimiz var. Akrabalık bağlarımız var. Halep'i vuranlar belli ama Halep'te yaşayanların Gaziantep'te ve Kilis'te yaşayanlarla akrabalık bağları olduğunu Batı biliyor mu? Bizim canımız yanıyor. Canı yanmayanlar TV ekranlarına bakıp ah vah ediyor, o kadar. Milletimiz bu manzara karşısında haklı tepki içindedir.

"TERÖR BUMERANG GİBİ"

Terör örgütlerinden kaynaklanan tehdit hepimize yöneliktir. Mücadelenin de ortak verilmesi gerekiyor. Terör örgütüyle mücadelemize vereceğiniz destek bize güç katacaktır. DEAŞ ve PKK başta olmak üzere insanlığın müşterek değerlerine düşmanlık konusunda mücadele ettiğimiz tüm terör örgütlerine karşı desteğini bekliyoruz. AB'nin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK'nın çok rahat dolaşmasını ve terörist başının posterleriyle, parlamanto binası koridorlarında afişlerle cirit atmalarını hazmedemiyoruz. Tüm dostlarımızn gerekli tedbir alması gerekir. Alınmazsa, terör bumerang gibi bir gün vuracaktır.