Erdoğan: Onlara terörist diyemezsiniz!

Erdoğan: Onlara terörist diyemezsiniz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü belirterek "Rivlin ile görüştüm. 'Bunlara terörist diyemezsiniz' dedim. Biz bu yakıştırmanın yapılmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Afrika Sağlık Kongresi’nin gala yemeğinde bir konuşma yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

– G-20 toplantısında ülkeler anlatıyor, “şuraya şu yardımı yaptık, buraya bunu yaptık” diyorlar.

– Ben de bakıyorum, bu kadar para yardımı yaptık diyorlar da, önümdeki İngiltere’nin resmi rakamlarına bakıyorum, böyle bir şey yok.

– Dünyada milli gelire oranla, en az gelişmiş ülkelere yardımda Türkiye 1 numaradır. Normalinde ise ABD birinci, biz ikinci sıradayız. Aramızda çok fark yok. Niye, çünkü bu bizim insani görevimizdir, vicdani görevimizdir, İslami görevimizdir.

– Afrika’ya, kaynakları sömürülecek bakir kıta olarak da yaklaşmadık. Afrika’yla, kaderdaşı ve kara gün dostu olarak kazan-kazan temelinde bir işbirliği geliştirmek istedi.

-Bundan sonra daha iyi bir Somali olacak. Dünyada en büyük büyükelçilik kompleksimiz Somali’dedir. Ne Amerika’nın en de başka ülkelerin böyle büyük bir tesisi yok. Konteynırlar içinde elçilik hizmetleri veriyorlar

-Kudüs’te bugün cuma, Müslümanların kutsal günü. Kudüs polisi orada Müslümanların üzerine saldırdı. 3 şehidimiz var. İsrail Cumhurbaşkanı görüştüm “Bunlara terörist diyemezsiniz dedim. Biz bu yakıştırmanın yapılmasını kabul etmiyoruz’

Her türlü iletişimi herkesle yapalım.