Erdoğan reçetesi:" İzak çalıştıracak, Hasan çalışacak!"

Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı arazi şeridinin İsrailli bir firmaya 49 yıllığına devredilmesi için söz verilmiş ki bu kadar ısrar ediliyor! Türkiye topraklarının bir kısmını, başka bir ülkeye 49 yıllığına da olsa devretmek için neden kanun çıkarmak istiyorlar? Çünkü Türk Ceza Kanunu’nun 302’nci maddesi  “Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, Devletin birliğini bozmak, Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmak, Devletin bağımsızlığını zayıflatmak amacına yönelik elverişli bir fiil işleyen kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir”  diyor!
Denilebilir ki bir ticari anlaşmayı nasıl olur da bu madde kapsamında düşünürsün?
Bu kanunla devletin, üstelik sınırdaki toprakları yabancı bir devletin egemenliği altına giriyor mu girmiyor mu? Mesele bu kadar açıktır!

* * *

Dönelim yine Tayyip Erdoğan’ın sözlerine:
“Şimdi ülkemizde küresel sermaye yatırım yapmak istiyor, bakıyorsunuz birileri çıkıyor ’O, diyor, Yahudi sermayesidir, olmaz’Yahu arkadaş gelip benim ülkemde yatırım yapacak. 500 milyon dolarlık, 1 milyar dolarlık yatırım yapacak. Yahu işsizlik diyorsun, işte buyur bak adam yatırım yapacak. Yatırım yapınca burada kim çalışacak? Burada İzak çalışmayacak, Hasan çalışacak, Ahmet, Mehmet çalışacak. İşte buyur bak işsizliği aşıyoruz, istemez misin? Bakıyorsunuz bir başka yatırım yapılacak ’istemeyiz.’ Niye efendim? ’O bizim milletimizden değil. Siz bunu peşkeş çekiyorsunuz, çünkü George’ Ya kardeşim bırak George olsun, gelsin yatırım yapsın. Buraya fabrikayı kurduğu zaman buradan gitse fabrikayı alıp da mı gidecek. Adam burada çalışacak kimi yanında istihdam edecek Ahmet, Mehmet, Fatma, Ayşe’yi. Onlara istihdam sağlayacak ve pazarı hazır burada.”

* * *


Demek Tayyip bey, işsizliği böyle aşacak? Peki dünyada işsizliği, yabancı sermaye yatırımları üzerinden aşabilmiş tek bir ülke var mı? Hem sonra İzak gelecek, George gelecek yatırım yapacak ve kim çalışacakmış?
Hasan, Ahmet, Mehmet!
Başka?
Fatma ve Ayşe de çalışacak!
Nerede çalışacak? Türkiye topraklarında ama patronu İzak olacak, George olacak!
Aslında mesele hiçbir yorum yapılmayacak kadar açık!
Fakat Tayyip Erdoğan nereden nereye gelmiş, bu bakımdan ibret verici sözler!
Ha bir de  “Hayriye çalışacak”  deseydi, türkünün sözleri tamamdı:
-Ayşe, Fatma, Hayriye, yaşı gelse elliye!

* * *


Peki o halde İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e niçin  “one minute, one minute”  diye yüklendiniz bu kadar Tayyip bey?
Burada İsrailli gazeteci Herb Keinon’un  “Davos tiyatrosu” ndan bir ay önce yazdığı yazı geliyor aklımıza:
Keinon,  “Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan ile görüşen Başbakan Ehud Olmert ile konuşuyordum”  dedikten sonra Türkiye’nin Suriye-İsrail arasındaki arabuluculuğuna değinmiş ve şöyle demişti: 
 “Üst düzey yetkililer, Erdoğan’ın ülkede yükselen laik muhalefet karşısında meşruiyetini sağlamlaştırmak için yüksek profilli bir uluslararası diplomatik başarıya ihtiyaç duyduğunu söyledi.”
Yani danışıklı bir dövüşe ihtiyaç duyuyordu Tayyip bey!
Gerçekten de Türkiye’de bizim gibi birkaç kişi hariç neredeyse herkesi ikna etmişti!
Fakat Ehud Olmert’in, bakanlarını,  “Türkiye aleyhine konuşmayın”  diye uyarmasının sebebi, sadece Tayyip Erdoğan’ın Davos tiyatrosu sayesinde seçimden başarı ile çıkması değil, Türkiye-Suriye sınırına ve Ceylanpınar Devlet Üretme Çiftliği’ne yerleşmek niyetiymiş! 

Yazarın Diğer Yazıları