Erdoğan: Sabretmemiz mümkün değil

Erdoğan: Sabretmemiz mümkün değil
Belçika’da konuşan Tayyip Erdoğan, Rus jetlerinin Türkiye sınırını ihlâl etmesine tepki göstererek “Buna sabretmemiz mümkün değil. Arzu etmediğimiz bazı adımlar atılmaktadır. Rusya Türkiye’yi kaybederse çok şey kaybeder” dedi

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov ise, Türkiye ile yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için konuşmaya hazır olduklarını Moskova’ya gelecek Türk heyetini ağırlayacaklarını belirtti. 

 

Erdoğan: Sabretmemiz mümkün değil

Recep Tayyip Erdoğan, Belçika temasları kapsamında Başbakan Charles Michel ile bir araya geldi.  Erdoğan ve Michel daha sonra ortak basın toplantısı için gazetecilerin karşısına geçti. Erdoğan, Rusya’nın Türkiye’nin hava sahasını ihlaline sert tepki gösterdi. Erdoğan şunları söyledi: “Kendi aramızda Suriye krizini değerlendirdik. Esed’in burayı bırakıp gitmesi konusunda hassasiyeti olan var, olmayan var. Esed’i korumaya çalışanlar var. İran ve Rusya bunlardan biri. Şimdi Rusya’nın Suriye’de yaptığı bizim sınırlarımızı ihlal etme olayı. NATO’nun da sert bir ültimatomu oldu. Buna sabretmemiz mümkün değil. Arzu etmediğimiz bazı adımlar atılmaktadır. Bunu kabul etmek Türkiye’ye yakışmaz. NATO’nun da prensipleri dışındadır. Nitekim NATO buna cevap verdi. Türkiye’ye yapılmış olan, NATO’ya da yapılmıştır. Rusya’yla ilişkilerimiz ortadadır. Ama bizi kaybederler. Rusya Türkiye’yi kaybederse çok şey kaybeder.” Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov ise, Türkiye ile yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için konuşmaya hazır olduklarını Moskova’ya gelecek Türk heyetini ağırlamaya hazır olduklarını belirtti.

 

Savaş uçaklarımıza taciz

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan hava sahası ihlali krizinden sonra dün de milliyeti tespit edilemeyen bir savaş uçağı ile bir füze sistemi Türk savaş uçaklarını radar kilidini muhafaza ederek taciz etti. TSK’nın internet sitesinde yer alan açıklamada “8 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza; milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile, Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından da toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur” denildi.