Erdoğan seçilirse eşbaşkanı Öcalan...

Erdoğan seçilirse eşbaşkanı Öcalan...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi halinde İmrali canisi Öcalan’ı eş başkan yapacağını söyledi.

Erdoğan seçilirse eşbaşkanı Öcalan...

Öztrak, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Statükonun lideri Erdoğan hem hukuken, hem de siyaseten mahcur (kısıtlı) ve mahzurlu durumdadır. Bu statüko liderinin mahcur ve mahzurlu halini 3 askerimizi şehit eden teröristlerin mensubiyetini itiraf edememesinden de gördük. Statükonun lideri askerlerimizi şehit edenlerin PKK’lı olduğunu ağzına bile alamadı. Kendi Genelkurmayını tevil etmeye çalışarak seçim öncesi kamuoyunun tepkisinden kaçınmaya çalışan aciz bir siyasetçi görüntüsü çizdi. İşte bu siyasetçi cumhurbaşkanı olursa kendine eş başkan olarak Abdullah Öcalan’ı getirecek diye boşuna demiyoruz” dedi. 

“Kof kabadayı” 
Başbakan’ın seçim kampanyasını Gazze’de akıtılan masum kanı üzerinden yürüttüğünü iddia eden Öztrak, “Bu kadar insani bir mesele, siyasi ikbal için ancak Erdoğan tarafından bu derece istismar edilebilirdi” diye konuştu. Öztrak, şöyle dedi: “Seçim meydanlarında hamasi nutuklarına Gazze’yi malzeme yapanlar; İsrail lobilerinden aldığı ’cesaret madalyasını’iade etme cesaretini bile gösteremedi. Madalyayı veren lobi, verdiği madalyayı geri isteyince de statükonun lideri meydanlardan kof kabadayılığa başladı. Tek kelimeyle yazıklar olsun. Bari madalya senden geri istenmeden iade edebilme cesaretini gösterseydin. Bu ülkenin itibarını daha fazla sıfırlamasaydın.” 
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan için, “diktatörlüğünü ilan etmek peşindedir” ifadesini kullanan Öztrak, “Bu muhterislerin derdi parlamenter demokrasiyi ve onun Gazi Meclisini bitirmektir” iddiasında bulundu.  

Manipülasyon suçu
10 Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Öztrak, “Diktaya, kaosa, Ortadoğu bataklığına saplanmaya giden otoyolda; barışa ve demokrasiye gidecek son çıkışa geldik. Erdoğan kazara cumhurbaşkanlığına seçilirse hükümetle ilk kavgası AOÇ’nin göbeğine yaptırdığı saraya kimin oturacağı olacaktır. Böylesine sığ kavgalara girecek birini, cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir makama seçmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür” dedi. 
Bir basın mensubunun Başbakan’ın Bank Asya’ya ilişkin değerlendirmelerini hatırlatması üzerine Öztrak şunları söyledi: “Bir finans kuruluşuyla ilgili olarak bir Başbakan’ın ’durumu kötü’şeklinde bir açıklama yapması benim bilebildiğim kadarıyla Bankacılık Yasasına aykırıdır. Manipülasyon vardır ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun bu meseleye derhal el koyması lazımdır. Hiç kimsenin kalkıp bir başka kurum hakkında ’bu batacak’deme yetkisi yoktur. Bunu yapacak olan yer bellidir. Batma noktasına geldiğinde hangi tedbirlerin alınacağı bellidir. Kimin bu önlemleri alacağı da bellidir. Bunların içinde bu belirginliğin içinde Başbakan yoktur. Bir başbakan isim zikrederek bir kurumu ’batacak, çıkacak’diye konuşuyorsa buna mutlaka BDDK el koymalıdır, suçtur.”