Erdoğan: "Seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz"

Erdoğan: "Seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz"
AKP'li milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu işi milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli ve yerli olan herkesle hareket edeceğiz" dedi.

Beştepe'de düzenlenen 43. Muhtarlar Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı öncesi MHP ile gerçekleştirilmesi planlanan seçim ittifakı hakkında açıklama yaptı.

Erdoğan, "Biz bu işi milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli ve yerli olan herkesle hareket edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

Muhtarların en büyük sıkıntılarından biri olan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesine imkan sağladık. Böyle bir şey daha önce yoktu. 2116 liraya çıkan muhtar maaşlarında yüzde 40'ın üzerinde artış yapmış olduk. En az bir dönem muhtarlık yapmış olanları silah ruhsat harcından muaf tuttuk. 

'MUHTARLIK BİNALARI YAPILMASI KARARI ALDIK'

Bugün yeni bir müjdem var. Kimi yerlerde belediyeler kendi insiyatifleriyle muhtarlık binaları yaptırıyordu. 

Ülkemizin her yerinde ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binaları yapılması kararı aldık. Karara bağladık. Hazine envanterindeki bu iş için uygun olan araziler valiliklere ve kaymakamlılıklara tahsis edilecek. Onlar da imkan ölçüsünde muhtarlık hizmet binaları inşa edecek. 

İçişleri Bakanı şahsında valilikler inşa edecek. En azından bir odası mutfağı ve tuvaleti olmak suretiyle muhtarlık hizmet binalarıyla muhtarlıkların kurumsal olarak bir kimliği şahsiyeti olmuş olacak. 2019'da muhtarlıkların nüfus ve alan büyüklükleri konusunda alt ve üst sınır düşünülebilir.

25-30 bin nüfuslu mahalledeki bir muhtarın herkese ulaşması, her meseleyle ilgilenmesi elbette mümkün olmaz.

'MİT MÜSTEŞARI'NA İFADEYE GİTMEYECEKSİN' DEDİM'

Türkiye sıradan bir ülke değil, hele hele bir çadır devleti hiç değil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı, kendisini milletten üstün gören bir zihniyetin yönetime tasallut olmasıdır.

1950 seçimleri milletin zaferiyle sonuçlanmıştır. Menderes'i uydurma delillerle idama götürenlere bu millet hakkını helal etmeyecektir. 1990'lı yıllarda 28 Şubat cuntacılarının yeni bir kardeş kavgası çıkarmak için kurdukları tuzakları milletimizle birer birer bozduk. Türkiye 2011 seçimlerinin ardından bir anda kendimizi yoğun bir saldırı dalgası içinde bulduk. MİT müsteşarınını ifadeye çağrılması.. İfadeyi verip tutuklansaydı hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kendisine gitmeyeceksin dedim. Polis seni almak isterse güvenlikçilerine talimat ver polisi içeri sokmayacaklar dedim. FETÖ yargısı bu ülkenin evlatlarını birbirine vurduruyordu.

F-16 OLURUZ, TANKLA TOPLA İNLERİNE GİRERİZ

Tek terörist kalmayacak bu ülkede Allah'ın izniyle. Bizim huzurumuzu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Nereden en ufak bir tehdit gelirse F-16 oluruz, tankla topla inlerine gireriz. FETÖ'de de aynı. Bazı anneler geliyor benim evladım suçsuz günahsız. Kusura bakma, suçsuzsa zaten bırakıyoruz. 

FETÖ'cülerde her numara var. Zaten bunların ağası da Pensilvanya'da, onun arkasında da Amerika var. ABD bizden terörist istiyorsa istediği teröristleri verdik. Şimdi bu teröristi istiyoruz bize vermiyor. Sen bunu vermiyorsan bundan sonra bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman bu fakir buradayken o teröristi alamazsın.

'KURMAY SUBAYIM DA AYRI BİR CAMBAZ'

FETÖ'cü alçaklar, masumla suçluyu birbirine karıştırarak yürütülen operasyonların, yapılan yargılamaların itibarını sarsmak için akla hayale gelmeyecek yollara başvurdular, başvuruyorlar. Benim kurmay subayım da, o da ayrı bir cambaz, şu anda psikiyatrik vaka olduğuna dair raporlar uydurmuş. Cezaevinden çıkabilmek için bu yollara da başvuruyorlar. Tabii tekrar bu noktada avukatlarımız sürece dahil oldular, böyle bir şey söz konusu değil ama bunlar her şeyi yapar.

'KARŞINIZDA OSMANLI'NIN 'HASTA ADIM'I YOK'

Karşınızda ne Osmanlı'nın 'hasta adam'ı ne Cumhuriyetin 'çömez devlet'i, ne 1970'lerin, 1990'ların güçsüz ülkesi var. Artık karşınızda cumhurbaşkanından muhtarına kadar 2023 hedeflerine kilitlenmiş, 2053 ve 2071 vizyonuna inanmış bir millet var. Artık bunların karşısında büyük ve güçlü Türkiye var.

Gazi ne diyordu, Misak-ı Milli hudutları. Şu anda terör koridoru oluşturmak isteyenler var ya oralar Misak-ı Milli içinde olan yerlerdi. Devlet kurmak isteyenler avucunu yalar. Kimse orada bir devlet kurma gayreti içine girmesin. Kararlılığımız tamdır.

MUHTARLARA PAKET TUR

(Muhtarlardan biri ‘Kudüs'e gidelim sayın cumhurbaşkanım diye bağırınca) Siz Kudüs'e giderseniz birileri ürker ya. Bütün planları, görevi içişleri bakanımıza verdik, kültür bakanımızla birlikte Kudüs de bunun içinde olabilir. Böyle bir paket tur içinde inşallah gerçekleştirebilir.

Ayrıntılar geliyor…

İlgili Haberler