Suriye sınırına tank ve zırhlı araç sevkiyatı

Suriye sınırına tank ve zırhlı araç sevkiyatı
Suriye sınırındaki Kilis’e askeri araç sevkiyatı yapıldı

Suriye sınırına askeri sevkiyat

5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan çıkış yapan 32 tank, zırhlı personel taşıyıcılar Elbeyli ilçesinde belirlenen noktalara konuşlandırılacak. Bu arada Mardin’in Nusaybin ilçesi ile karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınıra Türk askerleri tarafından kazılan hendek 500 metreye ulaştı. Buradaki sınır karakollarına radar ve tankların konuşlandırıldığı görüldü.

Suriye’den gelebilecek olası bir tehlikeye karşı sınıra asker sevkiyatı yapıldı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan çıkış yapan 32 tank, zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri personeli taşıyan otobüsler, güvenlik önlemi altında Kilis’e hareket etti. Tank ve diğer askeri araçlar, Suriye sınırındaki Elbeyli ilçesinde belirlenen noktalara konuşlandırılacak. Bu arada Mardin’in Nusaybin ilçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınıra Türk askerleri tarafından kazılan hendek 500 metreye ulaştı. Askerler bölgede güvenlik önlemleri alırken, sınır karakollarına radar ve tankların konuşlandırıldığı görüldü. Suriye’nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin ilçesi sınırdaki mayınlı bölgeye Türk askerleri tarafından bir hafta önce hendek kazılmaya başlandı.

500 metreye ulaştı

Nusaybin ile Şırnak’ın Cizre ilçesi arasında bulunan ve daha önce yapılan ancak açılmayan yeni Nusaybin Sınır Kapısı kesiminde başlanan hendek kazma çalışmaları da iş makineleri eşliğinde sürüyor. 2 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendeğin uzunluğu bir haftada 500 metreye ulaştı. Hendeğin, Suriye’deki iç savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve yasadışı geçişlerin de önlenmesinin amaçlandığı belirtildi. Nusaybin ile Kamışlı arasında Şubat ayında da Kızıltepe ilçesi yönüne hendek kazılmıştı. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendeğin uzunluğu 1 kilometreyi bulmuştu. Suriye sınırında bulunan Demirtepe Sınır Karakolu’nda da önlemlerin üst seviyede olduğu, karakol çevresine radar, uzun menzilli toplar ve tankların yerleştirildiği görüldü.

Mayın döşediler

Öte yandan, Halep’e bağlı Cerablus’un kontrolünü elinde bulunduran terör örgütü IŞİD mensupları, sınırda mayın döşerken görüntülendi. Karkamış ilçesi karşısında sınıra yakın bölgeye gelen terör örgütü üyesi 3 kişiden 2’sinin silahla beklediği, diğerinin ise kazmayla toprağı kazdığı görüntülere yansıdı. Sınırın Suriye tarafına mayın döşeyen teröristler daha sonra bölgeden uzaklaştı. Bu arada Karkamış ilçesi sınır hattında güvenlik önlemleri de artırıldı. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı ekipler, sınır hattı boyunca devriye geziyor. Suriye tarafındaki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, vatandaşların sınıra yaklaşmasına izin vermiyor.