Erdoğan: "Tehitlere rağmen onurlu bir duruş sergiledi"

Erdoğan: "Tehitlere rağmen onurlu bir duruş sergiledi"
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararı 'hükümsüz' olarak tanımasıyla ilgili mesajlar verdi.

Partisinin genel merkezinde il başkanlarına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

(BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs kararı) Türkiye olarak zirve dönem başkanı olduğumuz İslam İşbirliği Teşkilatı'nı harekete geçirerek, Kudüs’ü Filistinlilerin başkenti olarak ilan etmek suretiyle tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. 

BM Güvenlik Konseyi ABD'nin veto üzerine bir karar alamadı. Burada bir kez daha hatırlatıyoruz, dünya 5'ten büyüktür. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya beşten büyüktür. Hele hele birden, haydi haydi büyüktür. 196 kez büyüktür. Yanınızda sadece İsrail ve ona benzer 5-6 ülkeyi bulursunuz. Buna karşı, karşınızda 128 ülkenin dimdik ayakta durduğunu görürsünüz. Hiçbir ülkenin, açık hukuksuzluk ve adaletsizlik örneği olan bu tür durumlarda, mali ve siyasi gücüne güvenerek tüm dünyayı pervasızca tehdit etmeye hakkı yoktur.

'DEVLETLERİN İRADELERİ NE ZAMAN BERİ SATIN ALINMAYA BAŞLANDI?'

Bizim son ana kadar tespitimiz 160 ila 190 arasında kabul oyunun çıkacağı istikametindeydi ama Beyaz Saray telefonların başına geçti, bu ülkeleri tek tek tehdit ettiler, açıktan tehdit ettiler. 'Biz hem dolarları vereceğiz buna rağmen bizim karşımıza dikilecekler' dedi. İnsanların, hele hele devletlerin demokratik iradeleri ne zamandan beri paralarla satın alınmaya başlandı. Şunun bir defa bilinmesi lazım; demokrasi iradelerin satın alındığı bir anlayış, bir sistem, bir rejim değildir. Eğer böyle yaklaşanlar varsa onlar da dersini almaya mahkumdur.

'BUNLAR NOKTA, NOKTA, NOKTA TEK DEVLETTİR'

Tarihte mazlumun ahını alıp da iflah olanı bulamazsınız. İsrail'in gözaltına aldığı down sendromlu Muhammed. Nerede İsrail askeri var Muhammed orada. Kurşun falan da isabet etmiyor. Türkleri ve burayı çok seviyor vatandaşlık istiyor. Bize bazıları hukuk devleti vermek istiyor. İsrail terör devleti. Sayın Trump bunları sen görmüyor musun? Niçin sessiz kalıyorsun? Zulme rıza zulümdür. İsrail askeri teröristtir. Biz bunu her yerde seslendirmek durumundayız. Bu tür şeyler Türkiye'de olduğu zaman dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz. İsrail'de olunca kimsenin sesi çıkmıyor. Çünkü bunlar nokta, nokta, nokta tek devlettir. 

MUHAMMED VATANDAŞLIK İSTİYOR'

 (İsrail'de gözaltına alınan Down sendromlu Filistinli Muhammed et-Tavil için) Down sendromlu Filistinli Muhammed bizden vatandaşlık istiyor.

Zulme rıza zulümdür. Bu böyle bilinmeli. Biz bunu her yerde seslendirmek zorundayız.

'CHP, FAŞİZME KAYIYOR'

Türkiye’nin en büyük handikabı, düşmanlarının büyüklüğü veya gücü değil, kendi içindeki gafilleri uyandırmakta yaşadığı zorluktur. CHP, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi tekrar hızla faşizme kayıyor. Cilası sosyal demokrat olan ama altını kazıdığınızda en müptezelinden bir faşizm çıkan böyle bir partinin diğer söylediklerini ciddiye almak zaten mümkün değildir.

Arkadaşlar söyledi, şu anda yanımızda var mı? CHP’nin grup başkanvekili Meclis’te bir şeyler söylemiş. Şöyle bir dinleyelim…

Adam sirkatin söylüyor şecaat arz ederken… Şu hale bak ya. Benim aziz milletim, affedersin bu kadar güzellikler yaparken, onu kötüleyene iyi yaptın der mi? Demediği için on yıllardır sizi iktidar yapmıyor ya. Akıllanın akıllanın. Ama hamdolsun böyle muhalefet var. Bunlar olsun ki AK Parti de hizmete devam etsin. İşte Türkiye’deki ana hıyanet bu, ana muhalefet bu. Her şey açık net ortada. Yani böyle bir gündem olabilir mi? Gerçekten üzüntü verici bir manzarayla karşı karşıyayız. Temenni ederim ki bunları da aşarız.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine söylenenlerin, eline tutuşturulan kağıtların ne anlama geldiğinden haberi yok.

 

 

İlgili Haberler