Erdoğan, Trump ve Putin ile görüşmelerini değerlendirdi

Erdoğan, Trump ve Putin ile görüşmelerini değerlendirdi
İstanbul'da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmelerini değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Cuma namazı çıkışı konuştu. Erdoğan ABD ile Rusya arasındaki gerilimi değerlendirdi ve "Havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Gerek sayın Putin'le gerek sayın Trump'la görüşmeler ağırlıklı olarak Suriye içerikliydi ve son gelişmeleri ele aldık. Suriye'de bir an önce barışın temini noktasında neler yapılabilir bunları görüşme fırsatı oldu, bunları ele alırken ısrarla üzerinde durduğumuz konu bölgedeki suların ısınmasının doğru olmayacağı, barışın tesisi ile birlikte bölgedeki trajedinin sona ermesi noktasında talepler oldu.

Hele hele Doğu Guta'daki gelişmeler ardından Duma'daki gelimeler bunlar can yakıcı bunlar bir felaket tablolarıydı. Bunların bende video çekimleri vardı bunları da özlelikle sayın Putin'in gönderdiği özel temsilcisine de verdim. Kimyasal silah noktasında çok sert tutumumuz var. Son gelişmelerle havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu."

İlgili Haberler