"Erdoğan tükenmişlik semdromu yaşıyor"

"Erdoğan tükenmişlik semdromu yaşıyor"
Gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “tükenmişlik sendromu” yaşadığını söyledi.

24 Haziran'a yönelik seçim çalışmaları devam eden CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Adana programı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tükenmişlik sendromu içinde olduğunu belirten Kılıçdaoğlu, CHP'nin 
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi "Siyasette bir yıldız gibi parlıyor" diye tanımladı.

İnce'yle Erdoğan arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Birisi eski çağın adamı birisi yeni çağın adamı. Birisi bilimden akılcılıktan yana, öbürü gelenekten ve akılcı politikalara karşı tavrını sergileyen bir adam. Aralarında dağlar kadar fark var" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af çıkışını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, MHP'nin "Biraz AKP’nin dominant gücü karşısında gölgede kaldığını" söyledi. "Bir çıkış arıyor kendisine göre. ‘Af söyleminde bulunursam acaba hapishanedekiler ve onların yakınları bana oy verir mi?’ Bütün arayışı bu" değerlendirmesinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Buna da hem Binali Yıldırım, hem Erdoğan karşı çıktı. O zaman sormak lazım, bu nasıl bir ittifak? MHP, AKP’nin gölgesinde ve onun bir anlamda kurtarıcılığında seçime girip parlamento da varlık göstermek istiyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Erdoğan için toplum zaten tamam diyor. Yeter artık diyor. Muharrem Bey, bilgisiyle, birikimiyle, enerjisiyle siyasette bir yıldız olarak parlıyor. Muharrem Bey ile Erdoğan’ı kıyaslayamazsınız. Birisi eski dünyanın adamı, söyleyecek hiçbir şeyi yok. Sadece kıraathane açacak. Muharrem Bey tam tersine ben Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak için bilgiye, birikime, demokrasiye, dış politikada ciddi atılımlara önayak olacağım diyor. Dolayısıyla ikisinin kıyaslanması mümkün değil. Birisi eski çağın adamı birisi yeni çağın adamı. Birisi bilimden akılcılıktan yana, öbürü gelenekten ve akılcı politikalara karşı tavrını sergileyen bir adam. Aralarında dağlar kadar fark var."

İlgili Haberler