Erdoğan: "Türkiye yeni bir kurtuluş savaşı veriyor"

Erdoğan: "Türkiye yeni bir kurtuluş savaşı veriyor"
İstanbul'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye son 3 yıldır adeta bir ateş çemberinden geçiyor. Bu mücadelenin adını doğru koymak lazım. Yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye özellikle son 3 yıldır adeta bir ateş çemberinden geçiyor. Bu mücadelenin adını doğru koymak lazım. Cumhuriyetimizin kuruluşundan 90 yıl sonra yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz. İçinde bulunduğumuz durumun adı tam olarak budur; yeni bir kurtuluş savaşıdır. Üstelik bu savaşı tek bir cephede değil, askeri, siyasi, diplomatik, ekonomik, sosyal her alanda veriyoruz." dedi.

"MİLLETİMİZİN NE DİYECEĞİNİ BİLİYORUM"

Milli irade ne diyorsa odur, parlamento da ona göre kararı verecektir. Şimdi anayasa değişikliği hazırlanıyor değil mi. Şu anda da görüldüğü kadarıyla iktidar partisi ile MHP ortaklaşa bir çalışmayı sürdürüyorlar. Temenni ederim ki isabetli, hayırlı bir adım atılır. Bu atılacak adımla da anayasa değişikliğine bu iki partinin milletvekillerinin oyları yetmiyor. Ana muhalefetten de destek gelirse parlamentonun içinde hallolur. İktidar partisi ve MHP ne diyorlar? Öyle olmasa bile millete götüreceğiz diyorlar. Milletimizin ne diyeceğini ben biliyorum, evelallah milletim bundan önce yüzde 72 ile yüzde 52 ile nasıl anayasa değişikliği yaptıysa burada da destek vererek bu değişikliği yapacaktır.