“Erdoğan ülkeyi iyi yönetemedi”

“Erdoğan ülkeyi iyi yönetemedi”
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce CNN International’a röportaj verdi. Kendi döneminde gençlerin özgürce tweet atabileceğinin altını çizen İnce, Erdoğan’ın ülkeyi iyi yönetemediğini söyledi.

Antalya'da yürüttüğü seçim çalışmalarına ara verip Christiane Amanpour'un sorularını cevaplayan İnce, "Birçok insan Erdoğan'ı durdurmanın gerçekten zor olacağını söylüyor. Size, 15 yıldır iktidarda olan birine karşı başarılı olacağınızı düşündüren nedir?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Ben sokağın gücüne inanıyorum. Halkın değişime olan inancına güveniyorum. Bugün Türkiye'de kurumlar ele geçirilmiş. Türkiye'de demokrasi ortadan kalktı. Ülkeyi bir kişi yönetiyor. Türkiye'nin bundan bir çıkış yolu bulması lazım."

Erdoğan’ın devlet imkanları ile seçim kampanyası yaptığının altını çizen İnce, “Erdoğan devletin imkanlarıyla kampanya yapıyor. Ben halkın gönlüyle kampanya yürütüyorum. Erdoğan devletin helikopterini, parasını kullanıyor. Ben gönüllülerin bağışladıklarıyla kampanya yapıyorum.“ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı olduğunda gençlere özgürlük vaat ettiğinin altını çizen İnce “Üniversite öğrencileri, cumhurbaşkanını eleştirebilmeli. Şu anda Erdoğan'ı eleştiren bir tweet attığınızda, sabahın 5'inde polisler evinizi basabiliyor ve sizi hapse atıyor. Bu benim dönemimde olmayacak. Gençlerle tartışma programlarına çıkacağım.” ifadelerini kullandı.

İnce sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erdoğan Türkiye'yi iyi yönetmedi. Ekonomik büyüme yapay bir büyüme. Erdoğan parayı betona gömdü. Fabrikalara ve üretime yatırım yapmadı. Ben tarım temelli sanayilere yatırım yapacağım. İş gücünü doğru bir şekilde kullanacağım, yolsuzluk ortadan kalkacak. Kısa zaman içinde Türkiye'yi geliştireceğiz.”