Erdoğan: "Üniversitelerde terör örgütleri var"

Erdoğan: "Üniversitelerde terör örgütleri var"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de yaptığı konuşmada üniversitelerdeki terör gruplarının varlığına işaret etti. Erdoğan’ın “bu yapılarla ilgili olumsuz haberler alıyoruz” demesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törende eğitim sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, üniversitelerdeki terör eylemlerine değindi.

ÜNİVERSİTELERDE TERÖR ÖRGÜTLERİ VAR

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde üniversitelerdeki terör örgütlerinin varlığına dikkat çekti. Erdoğan, “Üniversitelerde terör gruplarına mensup kişilerin, diğer öğrenciler üzerinde baskı uyguladıkları haberlerini alıyoruz. Bu durumla ilgili önümüzdeki dönemde önemli adımlarımız olacaktır. Bu yapılara müsaade etmeyeceğiz” ifadeleri kullandı.

REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ DEĞİŞECEK

Rektörlük seçim sisteminin değişmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "Yükseköğretim sistemimizin yeniden yapılandırılmaya ihtiyacı var. Rektörlerin öğretim üyelerinin oyları ile seçildiği sistemin kendisi bir sorun haline gelmiştir. Bu sistemin değişmesi ülkemizin yararına olacaktır. YÖK'ün yeniden yapılandırılmaya tabi tutulması gerekiyor. YÖK'ten bağımsız ve şeffaf bir kalite kurulu oluşturmasını bekliyorum. Bunun YÖK'ten bağımsız ve kapasitesinin yeteli olmasını bekliyorum. YÖK'e yeni bir hedef öneriyorum. Ülkemizin bilim hayatını en üst düzeyde temsil edecek 5 üniversite belirleyip bunları destekleyelim. Üniversitelerimizi devlet ve millete yük olan değil topluma değer katan kurumlar haline getirmedikçe hedeflerimize ulaşamayız. Tarihini bilen ve Türkçeyi hakkıyla kullanan nesiller yetiştirmeliyiz."

İlgili Haberler